середа, 26 травня 2010 17:51
Світлана Пиркало
Світлана Пиркало
Світлана Пиркало

Батьківщина здалеку і зблизька

 

Приїхав у Лондон приятель, та й пішли ми на каву. Марко — український громадянин світу: пожив із дружиною в Голландії, пожив у Британії, а рік тому повернувся до України.

— Знаєш, Пиркало, — каже він, — в останні пару місяців у Києві почалося таке: пацани на "лексусах" стають на перехрестях і починають розборки. Один так із таксистом розбирався, пальці гнув, бо той йому не так бібікнув.

Марко перевіз додому свій інтернет-бізнес і родину. Працює інтенсивно. Вирвався був на три дні в Куршавель, так заснув прямо на лижах, упав і руку поламав. Щоб людина заснула на роботі, у транспорті чи навіть за кермом, це я чула, але на лижній трасі?

— Е, це ще нічого, — каже Марко. — Багато інвестиційних банкірів живуть на наркотиках. Один мій знайомий у Лондоні, банкір, жив йогою. Приходив із роботи о п"ятій ранку, півгодини робив вправи на вимикання організму, ставив будильник, три години спав, потім півгодини робив вправи на вмикання, потім 20 годин працював. Але через кілька років такого життя вирішив, що краще бути йогом. Кинув банк і поїхав в Індію.

Заснув прямо на лижах, упав і руку поламав

Марко і його дружина роками успішно працювали в лондонському Сіті та інших фінансових столицях світу. Одного дня вони вирішили кинути шалений ритм життя і виростити дитину на батьківщині, аби була українкою. Але здалеку батьківщина виглядала трохи по-іншому, ніж зблизька. Хабарі, відкати, чисто пацани. Дружина щойно отримала роботу в банку в Лондоні, і Марко приїхав шукати квартиру для переїзду. Їхня донька, яка тут народилася, тут і заговорить, і ще невідомо якою мовою.

А одного дня, напевно, по мощених золотом вулицях Сіті знову закрокує колишній йог.

Зараз ви читаєте новину «Батьківщина здалеку і зблизька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути