Ексклюзиви
середа, 07 грудня 2022 16:14

Продаж гарячекатаного прокату в очікуванні рецесії

Гарячекатаний прокат - один із найбільш популярних видів металопрокату. На початку військових дій ринок металургії завмер, затамувавши подих, в очікуванні рецесії. Попит мала переважно ресорно-пружинна сталь, яка могла забезпечити потреби у захисті території та кордонів, а саме сталь для бронежилетів. Минулого року Україна посіла 14 місце у рейтингу виробників сталі.

Гарячекатаний та холоднокатаний прокат. Відмінності.

Між цими двома засобами вальцювання металу існує істотна різниця не лише в технологічному процесі, а і в економічності, хоча вироби отримують різні властивості, але за витривалістю та термінами експлуатації великої різниці не мають. То навіщо ж платити більше? Адже гарячекатані вироби дешевші, тому що потребують менших витрат при виробництві. Але інколи відмінності принципові. Гарячекатаний прокат виготовляється після розігріву метала до його пластичності вище 920°, температурний режим підтримується до кінця процесу, тому це більш економічний метод, метал легше піддається обробці у гарячому стані. Готові вироби мають шорстку поверхню синювато-сірого кольору. Гаряча обробка дозволяє робити більш глибокі деформації, що дає змогу істотно розширити сортамент.
Головні відмінності та переваги гарячекатаних виробів:
● можливість використання металу низького ґатунку;
● легше отримати найтонший лист та пруток меншого діаметру;
● за високих температур метал окислюється та вкривається окалиною;
● допуски розмірів готових виробів гарячекатаних вище, ніж холоднокатаних;
● деформація, що виникає після охолодження істотно впливає на геометрію елементів, товщину виробів, краї листів;
● має великий сортамент, легко зварюється, не схильний до корозії, потребує мінімальної обробки;
● стійкість до механічних пошкоджень та високих температур, оптимальний у співвідношенні "ціна-якість".
Великі вироби гарячого прокату застосовуються в конструкціях, де важливо витримувати великі опірні навантаження та для посилення бетонних споруд.

 

Реалії

Вторгнення РФ зачепило металургійну промисловість України більше, ніж будь-яку іншу галузь економіки. Тому, виробничі й експортні можливості значною мірою на сьогодні підірвані, з причини руйнування портової інфраструктури та блокаду Чорного моря. Українські металургійні підприємства активно переходять на логістику залізницею, автотранспортом та баржами через дунайські порти. Підприємства переважно східної та південно-східної частини країни були зруйновані або законсервовані на невизначений термін. Заводи, що вціліли від обстрілів, могли б виробляти більше продукції, якби не було проблем з постачанням сировини та експортом готової продукції через сухопутні кордони. До війни тимчасово окуповані території забезпечували 55% виторгу. За даними Держстату, за минулий рік, стаття експортних надходжень склала на 81.4% більше, ніж у 2020-му році. Найбільшим споживачем вуглецевої сталі була Туреччина, а плоского прокату - окремі країни ЄС.

Очікування

Але, не дивлячись на теперішні питання, майбутнє промислової металургії виглядає досить оптимістично, тому що після війни металургійна галузь має стати своєрідним драйвером у відновленні економіки через посилений попит, який вже зараз поступово збільшується завдяки залізорудній сировині та металургійній продукції, що виробляється у Дніпропетровській, Полтавській та Запорізькій областях, а виробники готових металевих виробів є й в інших регіонах, на які війна мала обмежений вплив.
На сьогодні, компанія ТОВ "ТОНМЕТ ХОЛДІНГ" є найбільшим постачальником металопрокату в Україні з 2005 року, основним напрямком діяльності якої є гуртова та роздрібна торгівля продукцією металургійного виробництва. Компанія надає широкий спектр послуг та приємні ціни на весь асортимент, презентувавши себе як надійного партнера протягом усього періоду діяльності. Тому придбати сертифіковану гарячекатану продукцію можна саме тут, тому що головна мета компанії - максимально задовольнити всіх охочих фізичних осіб та підприємств будь-якої галузі.

 
Зараз ви читаєте новину «Продаж гарячекатаного прокату в очікуванні рецесії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути