понеділок, 12 квітня 2021 15:01

Переваги оренди віртуального сервера для сайту

VPS-хостинг — це тип хостингових послуг, який є проміжним варіантом між віртуальним хостингом і виділеним сервером. Оренда віртуального сервера підходить для тих сайтів, де для реалізації певного функціоналу потрібні ширші можливості, ніж дозволяє віртуальний хостинг. Але при цьому оренда VPS сервера коштує дешевше, ніж виділений сервер при схожих можливості.

Щоб розібратися в перевагах віртуального сервера, давайте розглянемо, як взагалі влаштована ця послуга. Уявіть собі фізичний сервер, який провайдер міг би надати вам в оренду в якості виділеного сервера. Замість цього хостер використовував спеціальну програму для віртуалізації, щоб створити на фізичній машині кілька ізольованих один від одного віртуальних серверів.

Після того, як фізичний сервер був розділений, ви можете орендувати віртуальний сервер. Технічні характеристики VPS будуть багато в чому залежати від програмного забезпечення, яке було вибрано для віртуалізації, а також від пакета хостингових послуг.

  Оренда VPS сервера коштує дешевше, ніж виділений сервер
Оренда VPS сервера коштує дешевше, ніж виділений сервер

Якщо ви вирішили орендувати VDS сервер, то повинні бути готові до того, що сервіс буде надано без графічної панелі управління (як це відбувається на віртуальному хостингу). Тому новачкам не просто впоратися з віртуальним сервером: потрібні знання і навички в тому, як управляти сервером за допомогою SSH-команд. Звичайно, є кілька виходів із ситуації, якщо віртуальний сервер потрібен, але необхідних навичок немає:

• Додатково встановити графічну контрольну панель, але це може коштувати додаткових грошей.
• Знайти серверного адміністратора серед фрілансерів або скористатися послугами сервісного управління, які часто пропонують хостери, як додаток до покупки віртуального сервера.

Переваги VPS

• Будь-який віртуальний сервер дає можливість використовувати кореневий рівень доступу (root-доступ), як на виділеному сервері.

• Ступінь ізольованості і кореневий доступ дозволяють власнику VPS-сервера самостійно вибрати потрібну операційну систему і підібрати певний перелік програмного забезпечення під вимоги веб-проекту, який буде реалізовуватися на сервері.

• Віртуальні сервери не впливають один на одного, тому можна виконувати призначені для користувача налаштування базовій конфігурації сервера для кожного окремого віртуального сервера в рамках однієї фізичної машини.

• На фізичному сервері, де створені віртуальні сервери, набагато менше "сусідів", ніж на серверах віртуального хостингу. Це дозволяє забезпечити більшу стабільність і надійність роботи для кожного окремого сервера.

• Кожен віртуальний сервер використовує ресурси, які були виділені тільки для нього. Це означає, що, на відміну від віртуального хостингу, VPS-сервери не ділять ніяких серверних ресурсів між собою.

• Хостери не висувають ніяких обмежень щодо мети використання віртуальних серверів, крім відповідності до законодавства країни розміщення серверів і країни реєстрації хостинг-провайдера.

• Вартість нижче, ніж у виділених серверів, при схожих можливостях (наприклад, кореневий доступ, можливість вибрати операційну систему та програмне забезпечення).

Якщо говорити про недоліки, то вони відносні:

• Вартість вища, ніж ціна на віртуальний хостинг.

• Потрібні технічні знання і навички для роботи з хостингом або додаткові витрати на панель управління, серверне адміністрування.

Ось і все, що потрібно знати про переваги віртуального сервера. Крім того, щоб переваги виправдали себе, важливо вибирати якісну послугу. А для цього знайдіть надійного хостинг-провайдера, який забезпечить стабільну роботу вашого віртуального сервера.

Зараз ви читаєте новину «Переваги оренди віртуального сервера для сайту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути