вівторок, 30 листопада 2021 16:03

Новий тренд: квартири з майстер-спальнею

"Продається квартира з терасою, просторою вітальнею та майстер-спальнею" — подібні оголошення нерідко можна зустріти на європейських і американських сайтах з продажу нерухомості. Для нашого ж ринку поняття майстер-спальні поки в дивину, проте подібні пропозиції все частіше зустрічаються в новобудовах Києва. Разом з експертами новобудов Domik.ua розбираємося, що таке майстер-спальні, і на прикладі конкретних новобудов з'ясовуємо, в чому полягає їхній профіт.

  Новий тренд: квартири з майстер-спальнею
Новий тренд: квартири з майстер-спальнею

Що таке майстер-спальня?

Щоб зрозуміти, що таке майстер-спальня, потрібно зробити короткий екскурс в історію Америки. Саме тут в XVII столітті глави заможних родин будували великі будинки, в яких проживала вся рідня, а також прислуга. При цьому господарям будинку вважалося непристойним показуватися перед слугами та іншими членами сім'ї в неналежному вигляді. Тому спеціально для них в спальні обладнували власну туалетну кімнату й гардеробну. Така кімната була в будинку одна — вона й називалася майстер-спальнею.
По суті, майстер-спальня — це кімната, яка містить кілька зон: безпосередньо спальню, окремий санвузол, гардеробну, а також лоджію і балкон. В сучасних інтерпретаціях тут може розташовуватися також міні-кабінет. Зазвичай майстер-спальня у квартирі або будинку одна.

  Майстер-спальня — це кімната, яка включає в себе кілька зон
Майстер-спальня — це кімната, яка включає в себе кілька зон

Плюси планувань з майстер-спальнею

Об'єднання декількох зон в одній кімнаті обумовлено тим, що дорослим членам сім'ї необхідно мати особистий простір, особливо якщо вони проживають з дітьми та літніми родичами. Батьки можуть спокійно подивитися кіно, відпочити в тиші або зібратися на роботу, не турбуючи при цьому інших членів сімейства. Це допомагає зберегти міцні та здорові відносини.



Житлові комплекси Києва з майстер-спальнями

Покупці нерухомості висувають все більше вимог до свого майбутнього житла, і майстер-спальні з огляду на свою зручність впевнено завойовують позиції на ринку. Деякі житлові комплекси Києва вже пропонують своїм інвесторам планування з майстер-спальнями. "Найчастіше це проекти бізнес- і преміумкласу, — стверджує експерт Domik.ua, — оскільки майстер-спальня передбачає житло досить великої площі. Цей не той варіант, коли в кімнаті стоїть диван-книжка, дитяче ліжечко й розкладне крісло на випадок приїзду гостей. Майстер-спальня — суто особистий простір".

Так, класичні майстер-спальні представлені в житловому комплексі Krauss Gallery. У двокімнатній квартирі площею 92,21 кв. м в головній спальні передбачений власний санвузол, гардеробна, а також виходи на дві просторих тераси: одна площею 12 кв. м, друга — 30 кв. м.

У житловому комплексі Montreal House також можна знайти планування з майстер-спальнями. Наприклад, трикімнатна квартира площею 73,4 кв. м. Тут передбачений власний санвузол і гардеробна.

"Тренд повільно, але впевнено завойовує ринок, і головне свідчення цьому — поява майстер-спалень в новобудовах доступного цінового сегмента", — говорить експерт Domik.ua і наводить в приклад ЖК "Сучасний квартал". Одна з найцікавіших планувань в даному проекті — двокімнатна квартира площею 74,05 кв. м, обладнана власним санвузлом та гардеробною з вікном.

  Тренд повільно, але впевнено завойовує ринок
Тренд повільно, але впевнено завойовує ринок

Три тенденції 2021 року в інтер'єрі майстер-спальні

Оскільки майстер-спальня є особистим простором подружжя й місцем, де можна сховатися від реальності, в інтер'єрі цієї кімнати важливо висловити свою індивідуальність. У 2021 році склалося кілька тенденцій, який допоможуть зробити майстер-спальню не тільки комфортною, але і стильною:

• акцентна стіна. Пастельні відтінки стін стануть універсальним фоном для будь-якого інтер'єрного стилю. Однак щоб додати кімнаті "характер", варто зробити акцентну стіну — зазвичай обирають ту, що за ліжком. У цьому році інститут кольору Pantone вибрав відразу два кольори року: сірий і жовтий. Ці відтінки гарно виглядають в якості основного та акцентного;

• меблі й декор з натуральних матеріалів. Стільці з ротанга, ліжко з узголів'ям з масиву дерева, лляні подушки — натуральні матеріали підкреслюють естетику приміщення і дають відчуття єднання з природою;

• мінімалізм. Впорядкований простір, позбавлений зайвих деталей, знижує рівень тривоги та стресу, що особливо важливо в постпандемійному світі. Облаштовуючи майстер-спальню в стилі мінімалізму, варто дотримуватися принципу "менше, та краще".

Зараз ви читаєте новину «Новий тренд: квартири з майстер-спальнею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути