четвер, 24 грудня 2020 12:30

На сайті МОФТ опублікований рейтинг кращих Форекс брокерів України 2020

  Форекс брокери України – це всі компанії, які надають вихід на міжнародний валютний ринок резидентам даної країни
Форекс брокери України – це всі компанії, які надають вихід на міжнародний валютний ринок резидентам даної країни

Експерти МОФТ (Міжнародного Об'єднання Форекс Трейдерів) склали список кращих Форекс брокерів України 2020 року. Даний рейтинг призначений насамперед для українських трейдерів і покликаний полегшити для них вибір партнера, а також захистити їх від недобросовісних компаній на ринку. Кращі компанії відбиралися за єдиною для всіх методологією оцінки, що налічує більше 100 параметрів.

Вибір Форекс брокера – непроста справа, оскільки перед початком роботи трейдера потрібно проаналізувати цілий ряд показників компанії, та ще й у декількох джерелах для надійності. А якщо брокер не один і вибирати доводиться серед кількох компаній, то цей процес і зовсім може зайняти кілька днів. Головним завданням рейтингу Форекс брокерів від МОФТ і є зменшення часу, який трейдери витрачають на аналіз інформації про брокерів.

Які компанії потрапляють в рейтинг українських брокерів Форекс

Форекс брокери України – це всі компанії, які надають вихід на міжнародний валютний ринок резидентам даної країни. Проте далеко не всі ці організації ведуть свою роботу чесно й відкрито. Ба більше, станом на 2020 рік, досі навіть серед світових брокерських компаній зустрічаються так звані "форекс-кухні", що реалізовують широкий спектр шахрайських схем. Одним із основних завдань рейтингу від МОФТ і є недопущення подібних компаній в рейтинг кращих брокерів.

Оцінка діяльності брокера та його порівняння з конкурентами здійснюються на підставі п'яти груп критеріїв:

економічні – базуються на об'ємі торгів у динаміці (тобто актуальні відомості порівнюються з відомостями за минулий період);
репутаційні – засновані на відгуках клієнтів;
клієнтські – це співвідношення припливу/відтоку активних трейдерів та інвесторів за звітний часовий проміжок;
фінансові – це швидкість транзакцій, відлагодженість механізму введення/виведення коштів;
сервісні – включають комплексну оцінку ефективності технічної підтримки і доступності комунікаційних каналів.

У актуальному рейтингу від МОФТ виділений ТОП-10 Форекс брокерів України. Всі ці компанії займають позиції не нижче ТОП-20 в основному рейтингу Форекс брокерів (у який включено на даний момент кілька сотень найвідоміших компаній). Проте на додаток до вищезазначених критеріїв для оцінки українських компаній була введена спеціальна група параметрів, що включає такі позиції:

• чи перекладений українською сайт, додаткові та навчальні матеріали, особистий кабінет, торгова платформа;
• чи є у брокера технічна підтримка, до якої український трейдер може звернутися своєю мовою;
• чи є у брокера власне представництво компанії в Україні (фізичний офіс);
• чи діє брокер під наглядом міжнародного регулятора;
• чи зафіксовані скандальні випадки або акти шахрайства за участю даної компанії на території України або щодо резидентів цієї країни.

Настільки скрупульозний і фундаментальний підхід дозволив експертам МОФТ виявити українських брокерів Форекс, діяльність яких на сьогодні максимально прозора й надійна. Компанії з актуального топу найзручніші для українських трейдерів з точки зору всіх аспектів здійснення торгівлі на міжнародному валютному ринку.

Що отримує трейдер від рейтингу кращих українських брокерів Форекс

Заощадження часу. Українському трейдеру більше не потрібно шукати серед сотень компаній ту, яка пропонує зручні умови для валютної торгівлі в його країні. Експерти МОФТ вже провели аналіз, залишилося проглянути рейтинг і зробити вибір.
Гарантію надійності. Абсолютно всі брокери з цього рейтингу діють за ліцензією та під наглядом визнаних міжнародних регулювальників (FSC, CySEC, FSA тощо). А отже, дані компанії не є шахраями, вони завжди виконують зобов'язання перед клієнтами.
Зручність торгівлі. Компанії з цього рейтингу, маючи представництва в десятках і навіть сотнях країн світу, одним із пріоритетних для себе регіонів вибрали Україну. Це виражено в опціональній адаптації сервісів та інтерфейсів під українських трейдерів.

Важлива особливість рейтингу Форекс брокерів України 2020 полягає в тому, що окрім загального рейтингу є два спеціалізованих – це список компаній, що оптимально підходять для новачків, і перелік тих брокерів, які найзручніші для інвесторів. Таким чином, рейтинг Форекс брокерів України надає не лише комплексні, а й вузькосегментні відомості, орієнтовані на певні категорії трейдерів.

Окремо варто звернути увагу на те, що на сьогодні в Україні немає законодавчої бази щодо торгівлі на ринку Форекс. Тобто даний ринок просто не регулюється, але й не заборонений водночас. Тому, за відсутності національного регулювальника, для трейдерів украй важливо мати справу з перевіреними компаніями, які регулюються міжнародними організаціями.

Зараз ви читаєте новину «На сайті МОФТ опублікований рейтинг кращих Форекс брокерів України 2020». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути