пʼятниця, 17 травня 2019 14:15

Кондиціонер для квартири - як вибрати?

Побутовий кондиціонер дає можливість створити комфортні температурні умови в приміщенні в будь-яку пору року. Щоб підібрати техніку, яка ідеально впорається зі своїми функціями, необхідно врахувати особливості приміщення, потужність пристрою, тип його розташування та інші критерії. Розібратися в них під силу не тільки інженерам, а й кожному користувачеві.

Класифікація кондиціонерів за потужністю

  Вибираючи потужність кондиціонеру, важливо врахувати площу приміщення, а також кількість людей і техніки, яка в ньому знаходиться
Вибираючи потужність кондиціонеру, важливо врахувати площу приміщення, а також кількість людей і техніки, яка в ньому знаходиться

Вибираючи потужність пристрою, важливо врахувати площу приміщення, а також кількість людей і техніки, яка в ньому знаходиться. В середньому для кімнати площею 12 м2 досить агрегату на 1 кВт, але значення може відрізнятися в залежності від планування, поверху, наявності вікон і дверей.

У технічній документації холодопродуктивність і потужність кондиціонера позначають цифрами, де:

● 5 - 1,47 кВт;
● 7 - 2,05 кВт;
● 9 - 2,64 кВт;
● 12 - 3,52 кВт;
● 18 - 5,28 кВт;
● 24 - 7 кВт.

Для попереднього розрахунку використовується формула - 1 кВт на кожні 10 м2. Середньою висотою приміщення вважається 2,8-3 м. Якщо кімната знаходиться на сонячній стороні, то до потужності потрібно додати ще 25-30%. Якщо потужність буде недостатньою, пристрою доведеться працювати постійно, а це може вивести його з ладу. Потужність побутових кондиціонерів коливається від 1,5 до 8 кВт.

Різновиди кондиціонерів

За типом розташування кондиціонер може бути:

● настінним;
● касетним;
● канальним;
● підлоговим;
● мобільним;
● віконним.

Настінний - найпоширеніший і найбільш затребуваний варіант. Він являє собою спліт-систему, що складається з внутрішнього і зовнішнього блоку. З боку вулиці знаходиться галасливий зовнішній блок, а в квартирі розміщують безшумну частину. Керують такою технікою за допомогою пульта.

Касетний більше підходить для офісних приміщень, встановлюється в міжстельовому просторі. Канальні моделі теж встановлюються вгорі, але відрізняються великим набором функцій. Підходять для приміщень, в яких знаходиться багато людей.

Підлоговий варіант дозволяє спростити процес монтажу і скоротити витрати на нього. Такий кондиціонер купити можна для охолодження і обігріву. Модель складається з двох блоків, як і настінна. Мобільний кондиціонер - дороге і ефективне обладнання, яке можна переносити з місця на місце. Гаряче повітря виходить по гофрованій трубі, яка знаходиться в отворі вікна або стіни.

Віконний прилад складається з одного блоку, відрізняється простотою монтажу і конструкції. Блок встановлюється у віконному отворі, частина його виходить на вулицю, а частина - в приміщення. Пристрій має нижчу вартість, ніж інші види, тому користується популярністю.

Сучасні кондиціонери багатофункціональні. Більшість з них нагріває і охолоджує повітря, а серед додаткових функцій можна знайти фільтрацію, очистку та іонізацію повітря, осушення та зволоження. Функція вентиляції розподіляє повітря по всьому приміщенню.

Зараз ви читаєте новину «Кондиціонер для квартири - як вибрати?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути