вівторок, 04 жовтня 2022 13:26

Як вибрати кондиціонер для квартири?

Кондиціонери, на сьогоднішній день, на нашому ринку представлені у величезному асортименті. Це дуже ускладнює процес підбору техніки і часто призводить до непотрібної купівлі. Як вибрати кондиціонер для квартири - це питання цікавить багатьох.

Перш за все, перед купівлею потрібно знати площу кімнати, в якій буде встановлений кондиціонер. Адже, багато хто хоче купити кондиціонер і використовувати його для створення комфортного клімату у всій квартирі відразу. Правильніше розраховувати один кондиціонер на одну кімнату.

 

Типи кондиціонерів для квартири

Мобільні кондиціонери - відмінний варіант для найманих або малогабаритних квартир, в яких немає можливості установки звичайної спліт системи. Ці кондиціонери ви легко зможете перевозити з одного місця в інше і при цьому не витрачати кошти на монтаж і демонтаж обладнання.

Установка кондиціонера в даному випадку дуже проста. Мобільні кондиціонери володіють невеликою кількістю функцій для підтримки комфортного клімату в приміщенні. Також вони працюють і на охолодження і на обігрів. З недоліків - у такої техніки високий рівень шуму. Тому для спальні і дитячих кімнат мобільний кондиціонер не рекомендується.

Касетні кондиціонери - підходять для квартир з великою площею і високими стелями. Переважно ці моделі встановлюють в приміщення площею від 50 м.кв., завдяки своїй конструкції касетні кондиціонери рівномірно розподіляють повітря по всій квартирі. Також вони створюють якісний клімат в приміщенні за невеликий проміжок часу і працюють як на холод, так і на тепло.

Установка такого обладнання коштує недешево та й самі касетні кондиціонери досить дороге обладнання. Для того, щоб це кліматичне обладнання гармонійно вписувалося в дизайн інтер'єру, необхідні підвісні стелі або спеціальні дизайнерські кріплення. Купити касетний кондиціонер краще в спеціалізованому магазині разом з установкою. Відмінною рисою в установці, від інших побутових кондиціонерів, є її складність і для повної гарантії рекомендується одна фірма яка виконає всі роботи.

Настінні спліт системи - найпоширеніший вид кондиціонерів для квартир. Він складається з зовнішнього блоку і внутрішнього блоку всередині приміщення. У разі якщо на зовнішній стіні є місце тільки під один блок, а у вас дво- або трикімнатна квартира, то відмінним варіантом буде установка кондиціонера мульти-спліт. У конфігурації мульти-спліт можна встановити до 8 внутрішніх блоків на один зовнішній.

Настінні кондиціонери мають велику кількість функцій і систем фільтрації, що дає постійно чисте повітря в приміщенні. Також ці моделі тихо працюють і можуть використовуватися як для охолодження, так і на обігрів взимку до -30 °С.

Монтаж моделей настінного типу, на перший погляд, проста процедура, але рекомендується щоб це робили професіонали. Замовляючи послугу встановлення кондиціонерів в магазині Актив Клімат, ви отримуєте гарантію на саму техніку і на всі виконані роботи монтажу.

 
Зараз ви читаєте новину «Як вибрати кондиціонер для квартири?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути