пʼятниця, 21 січня 2022 16:08

Гумове покриття для дитячих майданчиків. Переваги і недоліки

Дитячий майданчик– один із найбільш відвідуваних об'єктів будь-якого населеного пункту. Це місце, де малюки проводять більшу частину своїх щоденних прогулянок, вчаться ходити, грати та взаємодіяти. А, головне – активно рухаються.

Щороку кількість сучасних дитячих майданчиків зростає: обладнують нові ігрові зони або проводять реконструкцію наявних. Регулярно виникає питання, як поєднати основні вимоги до покриття майданчика – безпеку, зручність та функціональність.

Одним із найбільш затребуваних матеріалів для вирішення цього завдання є гумова плитка.

Переваги гумових плит

Модульне покриття з гуми має такі характеристики:

● травмобезпечність;

● екологічність;

● тривалий термін служби;

● привабливий дизайн;

● простота монтажу.

Розглянемо докладніше кожен із пунктів.

Таке покриття для дитячого майданчика має головну перевагу – це травмобезпечний матеріал. Він складається в основному з каучукової крихти, тому забезпечує гарне зчеплення.

Також він має амортизаційні властивості – пом'якшує удар при падінні. Додатковим фактором на його користь є здатність до шумоізоляції.

 

Необхідною умовою будь-якого об'єкта для дітей є екологічність. Правильний технологічний процес дозволяє отримувати гумову плитку, що відповідає вимогам безпеки. Незалежно від погодних умов, вона не утворює шкідливих речовин. Якість такої продукції підтверджується сертифікатом санітарно-епідеміологічної служби.

Гумова плитка не змінює своїх характеристик при коливаннях температури та вологості навколишнього середовища, що важливо для відкритого простору. Вона стійка до стирання, ударних навантажень та деформації. При правильному укладанні та експлуатації може служити понад 10 років.

Широкий асортимент плитки дозволяє вибрати бажаний колір та форму. Це дає можливість індивідуально підійти до оформлення кожної ігрової зони. Гумовий настил тривалий час зберігає свій зовнішній вигляд, оскільки містить пігмент, стійкий до ультрафіолетового світла.

 

Особливістю модульного покриття є легкість та швидкість укладання: при дотриманні інструкцій та застосуванні відповідних інструментів його можна виконати самостійно. Зручно і те, що в разі пошкодження деяких ділянок можна замінити окремі плити.

Недоліки гумових плит

Одним із недоліків гумового покриття є його пожежна небезпека. Основу цього виробу становить каучук, тому при контакті з вогнем він, як і будь-яка гума, спалахує. Проте для відкритої місцевості це не буде перешкодою до застосування.

Також потрібно врахувати, що для щойно випущеної продукції характерний незначний запах гуми. На свіжому повітрі він поступово вивітрюється. Іноді спочатку є сильний специфічний запах, який не зникає з часом. Це свідчить про низьку якість вихідних компонентів або порушення технологічних регламентів. Тому важливо серйозно підходити до вибору виробника.

Дехто вважає недоліком гумового покриття його вартість. Проте, враховуючи відмінні експлуатаційні характеристики даного матеріалу, його ціна є економічно виправданою. Тільки використання якісних інгредієнтів, сучасного обладнання та правильної технології дозволяє отримати надійну продукцію.

Зараз ви читаєте новину «Гумове покриття для дитячих майданчиків. Переваги і недоліки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути