середа, 26 жовтня 2022 21:34

Чому українці так люблять суші та де їх готують найкраще

У всіх таке бувало, коли ввечері після робити не хочеться нічого готувати або ж раптово завітали гості, який треба чимось пригощати. У таких випадках рятує доставка їжі з ресторанів. Найчастіше українці обирають суші та роли. Ця японська страва буквально завоювала світ. Ресторани, де їх готують, є просто всюди. Наприклад, в Україні можна замовити суші у Львові, Києві, Черкасах, Дніпрі, Ужгороді, Чернігові інших великих містах та навіть селах.

 

Виникає питання: "Чим саме не типова для європейців азійська страва завоювала таку популярність?". Розберімося детальніше.

Різноманітність смаків. Нині кожен зможе знайти для себе суші, які будуть до смаку. Їх готують з різноманітних продуктів: морепродуктів, курки, омлету, овочів, сирів, копчених та солених продуктів. Можуть подавати традиційно, можуть смажити та запікати. При тому суші навіть зі звичного набору продуктів у поєднанні можуть мати незвичний смак.

Особливий ритуал споживання. У буденному житті ми звикли їсти вилкою з ножем або ложкою, але суші варто вживати за допомогою спеціальних паличок зі спеціального посуду. Беремо до уваги й оформлення самої страви. Воно яскраве, оригінальне, акуратне. Це робить прості обід або вечерю особливими, навіть святковими. До того ж можемо відчути колорит, традиції іншої, екзотичної, для нас країни.

Користь. Суші не можна назвати абсолютно здоровою їжею, але й не можна повністю заперечувати їх користь. Особливо, якщо зважати на те, що вони є альтернативою шкідливому фаст-фуду. Якщо суші готують за правильною технологією та з хорошого набору продуктів, то отримаємо чималу порцію корисних речовин. Морепродукти – це жирні кислоти, вітаміни А, В, Е, магній та інше. Водорості норі – джерело йоду, соєвий соус багатий на кальцій і калій, тому допомагає в роботі серця, захищає від ламкості кісток. Корінь імбиру має протизапальні властивості, може полегшувати біль і набряк, покращує травлення. Тепер не дивно, чому Японія славиться довгожителями. Секрет в активному способі життя та корисній їжі.

Та якщо для японців суші є буденною стравою, то ми зазвичай не вміємо їх правильно готувати. Лише щоб вдало зварити рис, треба довго вчитися. Найпростіший спосіб – замовити. Смачно азійські страви готують у ресторані YOKI. Мають досить різноманітне меню: суші, роли, закуски, гарячі страви, десерти. Куштувати можна у самому закладі або замовити доставку.

Зараз ви читаєте новину «Чому українці так люблять суші та де їх готують найкраще». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути