середа, 20 листопада 2019 16:32

Чи варто купувати меблі в "чорну п'ятницю"

Історія дня найбільших знижок досить довга і заплутана. У 1869 році 24 вересня (це була п'ятниця) в США стався обвал ринку золота, тому цей день назвали "чорною п'ятницею". Довгі роки після цієї події так називали біржові кризи на Уолл-Стріт.

 

Трохи історії

У 50-х роках ХХ століття, на наступний день після Дня подяки (який американці святкують кожен четвертий четвер листопада), всі масово починали купувати подарунки до Різдва, тому у Філадельфії кожен рік в п'ятницю утворювалися страшні пробки. Поліцейські стали називати цю п'ятницю "чорною".

Є версія, що "чорною" п'ятниця стала завдяки прибутку магазинів в цей день, оскільки в США в бухгалтерському обліку збитки пишуться червоним, а прибуток – чорним кольором.

Родоначальником самого явища "розпродаж" є Френк Вулворт. Молодий хлопець, з глибинки штату Пенсільванія, працюючи помічником продавця, не міг багато продавати. У той час цінників ще не було, і вартість встановлював сам продавець, виходячи з покупної можливості відвідувача. Одного разу Френк просто виклав весь товар на прилавок і поставив цінник:"Все по 5 центів". Продажі моментально зросли.

"Чорна п'ятниця меблі" сьогодні

Зараз сезон великих розпродажів починається за місяць до католицького різдва в День Подяки (або в п'ятницю після нього). У наш час абсолютно на все є знижки в чорну п'ятницю: меблі, одяг, на будь-яку техніку. Якщо ви робите ремонт, не поспішайте купувати все необхідне, адже в гарячий сезон зможете добре заощадити, купивши меблі по акції зі знижкою.

 

В інтернет-магазині "Табуретка" зібраний великий асортимент меблів не тільки для дому, але і для саду та офісу. Онлайн-покупки зручні своїм пошуком, весь товар розбитий за категоріями (що спрощує пошук необхідного). Розпродаж меблів діє як в інтернет-магазині, так і у філіях по всій Україні.

Магазин "Табуретка" піклується про своїх покупців: надає гарантію на всю продукцію, сертифікати якості товару, гнучкі умови оплати та навіть кредит при необхідності. Тому ловіть хвилю сезонних знижок і купуйте в "табуретці".

Зараз ви читаєте новину «Чи варто купувати меблі в "чорну п'ятницю"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути