понеділок, 20 березня 2017 13:28

Аварійні балкони вбивають людей. Хто повинен робити ремонт балконів у Києві: ЖЕК, ОСББ або власник квартири?

  Аварійний стан балконів у Києві може призвести до трагічних наслідків.
Аварійний стан балконів у Києві може призвести до трагічних наслідків.

Історичний центр Києва сповнений аварійних балконів. В інших містах схожа ситуація з хрущовками і іншими будинками епохи СРСР. Хто повинен робити ремонт балконів в аварійному стані? Хто відповідальний за смерть людей в разі падіння конструкції?

Так 22 лютого 2017 року місті Львові впав балкон, на щастя, ніхто не постраждав. 6 вересня 2016 року в Івано-Франківській області загинув молодий чоловік в результаті падіння даного елемента будівлі. Численні мешканці столиці випадають з балконів у зв'язку з неналежним станом огороджень.

Компанія "Вікна-Майстер" розповість далі, хто все-таки повинен платити за ремонт балконів у Києві. Як показала практика і закон України, будівельні роботи можуть виконуватися не тільки за рахунок власників квартир.

Чи можливий ремонт за рахунок комунальних служб?

1. Багато людей чули від ЖЕКу фразу, мовляв, квартира приватизована і відповідальність несе виключно власник квадратних метрів. Але на практиці це виявляється не так. За законодавством за це відповідають, як власник житла, так і комунальне підприємство. Коли помітили пошкодження, зверніться до ЖЕКу, складіть письмову заяву. Копію залиште собі. Це буде гарантією, що ви вказали на проблему в відповідну організацію. Якщо підприємство відмовляється сприяти, наймайте будівельників самі, лише збережете чеки. Потім можна по ним отримати компенсацію або повне відшкодування комунальної плати за певний період.

2. ЖЕК. Коли житло не приватизоване, то за нього відповідає ЖЕК. Аналогічно - складіть письмове звернення. Організація повинна зібрати комісію і скласти акт про аварійний стан об'єкта. Документ буде підтвердженням, що ви відреагували на небезпеку і повідомили про неї. Якщо комунальне підприємство з діями затягує, то в разі виникнення критичної ситуації винні будуть вони.

3. ОСББ. У цьому випадку все належить власникам будинку. Тут власники самі вирішують проблему. Якщо аварійна ситуація виявлена ​​не в однієї людини, то проводиться масова реставрація. Наймається підрядчик, який виконує роботи.

  Аварійний стан балконів у Києві може призвести до трагічних наслідків.
Аварійний стан балконів у Києві може призвести до трагічних наслідків.

Пам'ятайте, якщо ви самостійно збираєтеся ремонтувати або шукайте виконавця для всіх відразу, віддавайте перевагу професіоналам.

Співробітники компанії "Вікна-майстер" оцінять станів конструкції і на основі цього підберуть оптимальний план робіт. У будь-якому разі не затягуйте з ремонтом, інакше це закінчиться неприємностями.

Зараз ви читаєте новину «Аварійні балкони вбивають людей. Хто повинен робити ремонт балконів у Києві: ЖЕК, ОСББ або власник квартири?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути