пʼятниця, 28 січня 2022 10:33

Які місця в Туреччині варто відвідати та коли найкраще їхати, щоб відпочити

Туреччина приваблює туристів теплим чистим морем, просторими пляжами, свіжим повітрям із гір. Ця країна існує з давніх-давен, і тут є безліч пам'яток, які говорять про її культуру і традиції. Самобутній колорит Туреччини не можна порівняти ні з чим. Сюди їдуть закохані пари, сім'ї, люди похилого віку, щоб по-справжньому відпочити від побутових справ, роботи, отримати масу привілеїв і відчути на собі, що означає сервіс високого рівня. Тури в Туреччину можна купити недорого, але при цьому відпочити з комфортом, якщо вибрати гарячу путівку, де "все включено".

 

Коли найкраще приїхати до Туреччини на відпочинок

Клімат у різних частинах країни різниться. У Європейській частині зима в міру холодна, а літо не спекотне. На Анталійському узбережжі літо навпаки дуже спекотне, а зима підходить для туристичного відпочинку та огляду визначних пам'яток. На Сході ж найхолодніше, іноді випадає сніг. Найкраще приїжджати до Туреччини у квітні-травні, а також у вересні-жовтні. У цей час тут оксамитовий сезон і температура вдень може підніматися до 25 градусів. Якщо хочете відпочити в готелях, розташованих неподалік від гір, зайнятися гірськолижним спортом, вибирайте час - листопад-лютий.

Основні пам'ятки та розваги

Ви можете відвідати у Туреччині:

  1. Палац Топкапи у Стамбулі. Це найвідоміший музей у всій країні, який відвідують багато туристів. Палац упродовж 380 років був штаб-квартирою держави Османа. Він стоїть на мисі Сарайбурну, і з його терас можна насолодитися гарними краєвидами на море, погуляти у розкішних садах.
  2. Грін Каньйон. Це національний парк, який знаходиться між Аланією та Анталією. Тут побачите штучне водосховище смарагдового кольору в обрамленні скель та зелені. У парку ростуть оливкові, мандаринові, мигдальні, апельсинові та інші дерева, а також екзотичні кактуси. Можна прогулятися мальовничими місцями або ж насолодитися ними під час поїздки на катері. Тут є і кафе, і дитячі майданчики, місця, де можна влаштувати пікнік.
  3. Водоспад Манавгат. Мальовничий двометровий водоспад був створений для того, щоб підтримувати водоймище Оймапінар. Поруч із ним побудовані майданчики для відпочинку та для ефектних селфі. Сюди можна доїхати автобусом, погуляти в парку, посидіти біля річки, насолодитися видом падаючої води.
  4. Фортеця в Аланії. Це споруда, яка була збудована в давнину, ще в 13 столітті. Замок султана, фортечний мур, що простягається на 6 км — те, заради чого варто приїхати в Аланію, побувати в музеї просто неба.

Це невелика частина визначних пам'яток та чудових місць, які можна відвідати в Туреччині. Та більшість відвідувачів приїжджає для того, щоби насолодитися пляжним відпочинком. Але також ви можете відправитися до Стамбула на вихідні, щоб відвідати культурну столицю, побувати у відомих місцях, побачити пам'ятки природи та архітектури, краще дізнатися про традиції країни.

 

Особливості турів до Туреччини

Ви можете придбати тури до Туреччини онлайн, скориставшись сервісом Farvater. Приїжджайте в сонячну країну для планового відпочинку з дітьми або другою половинкою, займайтеся спортом, працюйте віддалено та поєднуйте роботу з пляжними розвагами, вирушайте на гірськолижний курорт. Це країна, в якій цілий рік є чим зайнятися. Багато готелів не припиняють своєї роботи, а взимку є басейни з підігрівом. До того ж, ви можете вибрати зимову путівку, яка обійдеться вам вдвічі дешевше, ніж у теплий сезон.

На сайті ви маєте можливість підібрати тур, який підходить вам за бюджетом та якістю сервісу. Можна трохи почекати і купити гарячу путівку, щоб відпочити з вигодою. Наші менеджери підтримують тих, хто перебуває в турі постійно, навіть у нічний час і у свята, тому ви завжди можете зателефонувати і поставити запитання, що вас цікавлять.

Зараз ви читаєте новину «Які місця в Туреччині варто відвідати та коли найкраще їхати, щоб відпочити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути