Ексклюзиви
пʼятниця, 22 січня 2021 10:28

Як вибрати хостинг для блогу WordPress

Оптимальна робота блогу на WordPress багато в чому залежить від хостингу, на якому розміщено вебсайт.

Для WordPress можна використовувати будь-який тип хостингу: віртуальний хостинг, віртуальний виділений сервер (VPS) або виділений сервер. Перший варіант підійде для початківців з невеликими сайтами. VPS - це варіант для сайтів, які вимагають особливих налаштувань серверу з невеликими вимогами до потужності хостингу. Виділений сервер підійде для проектів, що потребують велику потужність серверу та доступ до його конфігурації. Загалом, все залежить від того, який онлайн-проект ви плануєте реалізувати.

Але, існує перелік загальних вимог платформи до налаштувань хостингу.

  На що звернути увагу при виборі хостингу?
На що звернути увагу при виборі хостингу?

Вебсервер

Платформа WordPress буде працювати з будь-яким вебсервером, що підтримує PHP і MySQL. Але офіційний сайт платформи рекомендує хостинг з вебсервером Apache або Nginx, які вважаються найбільш надійними та функціональними. Також переконайтеся, що підтримується модуль вебсерверу Mod_rewrite. Він необхідний для роботи деяких тем і плагінів, що потребують налаштування сайту за допомогою .htaccess файлу. Переконайтеся, що на хостингу у вас буде до нього доступ.

PHP

WordPress працює з PHP версіями 5.2.4 і вище, але вони вважаються застарілими та більше не підтримуються. Їх використання небезпечне: сайт можуть зламати через критичні вразливості. Також не всі плагіни та теми сумісні зі старими версіями PHP. Використовуючи безпечні PHP версії 7.2 і вище, WordPress сайт, плагіни та теми будуть працювати правильно.

Іноді для роботи плагінів та тем потрібно змінювати PHP налаштування сайту або хостингу. Тому на хостингу повинен бути доступ до таких налаштувань (наприклад, відповідне меню в контрольній панелі або можливість працювати з php.ini файлом).

MySQL

Для платформи WordPress безпечніше використовувати MySQL версії 5.6 і вище. Але вона також буде працювати з MySQL версіями від 5.0. Щоб працювати з базою даних сайту, зручно використовувати такий інструмент як phpMyAdmin. Він може бути частиною контрольної панелі хостингу або його можна встановити додатково, наприклад, за допомогою автовстановлювача скриптів Softaculous.

З'єднання HTTPS

Для безпеки відвідувачів сайту необхідно встановлювати SSL-сертифікат. Він шифрує передачу даних від браузера користувача на сервер і назад. Якщо сертифікат не налаштований і з'єднання відбувається по протоколу HTTP, будь-яка інформація може бути вкрадена зловмисниками. Щоб сертифікат працював правильно, його потрібно не тільки встановити, але і налаштувати перенаправлення всіх посилань сайту з HTTP на HTTPS. Переконайтеся, що хостинг підтримує роботу сайтів через протокол HTTPS.

Ресурси хостингу

Для оптимальної роботи платформи бажано вибрати хостинг з такими мінімальними вимогами:

• 64Мб обсягу оперативної пам'яті,
• 1 Гб дискового простору (але також залежить від розміру самого сайту).

Часто можна зустріти серед пропозицій хостерів хостинг для WordPress. Це пакети віртуального хостингу, які вже оптимізовані під роботу платформи. Крім того, замовивши таку послугу, ви отримаєте акаунт з вже встановленою платформою WordPress.

  На що звернути увагу при виборі хостингу?
На що звернути увагу при виборі хостингу?

Також важливо приділити увагу вибору надійного хостинг-провайдера. Від цього залежить стабільність та надійність роботи серверу, де буде розміщено ваш сайт.

На що звертати увагу при виборі провайдера:

• Обладнання, яке використовується для серверів. Воно повинно бути сучасним і бажано з SSD-дисками.
• Технічні характеристики пакетів послуг. Вивчіть ресурси та обмеження, що включено в кожен пакет обраного типу хостингу.
• Обов'язково уточнюйте вартість пакетів при оплаті на тривалий період. Часто хостери дають знижки, якщо замовити хостинг на кілька років.
• Розташування дата-центрів: чим ближче до вашої аудиторії, тим швидше буде завантажуватися вебсайт.
• Технічна підтримка повинна бути цілодобовою і мати кілька варіантів зв'язку (наприклад, чат і пошта).
• Провайдер може подарувати вам домен або SSL-сертифікат, якщо ви купуєте хостинг.
• Відгуки та рейтинги. Пошукайте в мережі рейтинги хостерів і вивчіть відгуки реальних користувачів про роботу провайдера.

Звичайно, щоб переконатися в якості послуги, потрібно перевірити всі на практиці. У цьому випадку скористайтеся тестовим періодом або терміном для повернення грошей, що пропонує хостер. Якщо вам не сподобається послуга, знайдете іншого провайдера та повернете гроші.

Зараз ви читаєте новину «Як вибрати хостинг для блогу WordPress». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути