Ексклюзиви
понеділок, 18 жовтня 2021 16:39

Як вибрати барні стільці для кухні

Встановити барну стійку на кухні - популярне рішення останніх років. Такі меблі займають небагато місця, допомагають зонувати простір, роблять дизайн трендовим. За стійкою можна випити чашку ранкової кави, поговорити з друзями, вивчити останні новини з екрану гаджета. Це практично і зручно. Але тільки в тому разі, якщо за стійкою комфортно сидіти. А для цього необхідно купити барні стільці відповідної конструкції і відповідного розміру. Як їх вибрати, адже на ринку представлено величезну кількість варіантів?

  Яким повинен бути стілець на кухні?
Яким повинен бути стілець на кухні?

Особливості вибору хорошого барного стільця для дому

Найпоширеніша помилка під час вибору барних меблів - неправильна висота. Стілець може виявитися занадто високим або дуже низьким, що істотно позначиться на його функціональності і комфорті людини, яка сидітиме на ньому. Навіть якщо у назві меблів ви побачили слово "барна" це ще не означає, що ця модель підійде саме вам.

Що важливо врахувати при підборі? У першу чергу - висоту стійки. Стільці випускають у кількох варіанти розмірів (як і стійки) і ці два предмети обстановки повинні стати ідеальним доповненням один для одного. Стандартів такі вироби не мають, тому максимально важливо точно підібрати стілець до стійки, а не купувати перший-ліпший варіант, що сподобався дизайном.

Класична стійка має висоту 110-130 см. Якщо ж вона служить продовженням робочої поверхні, то може бути представлена моделлю висотою лише 85-90 см. Стільці до таких стійок знадобляться різні.

Яким повинен бути стілець по відношенню до стільниці? Його сидіння має розташовуватися на висоті на 30 см нижче, ніж край стійки. Цієї відстані вистачить для того, щоб комфортно розмістити ноги людини і не відчувати під час сидіння дискомфорту. До стійки 85 см виберіть стілець, сидіння якого розташоване на висоті 55 см, відповідно для більш високої стільниці знадобиться і більш високий стілець.

Крім висоти стільця варто звертати увагу і на інші його характеристики:

● тип використовуваних виробником матеріалів;
● дизайн;
● функціональність.

Стілець може бути класичним - він має досить велику висоту і підходить для дорослих. Переконайтеся в тому, що передбачена підніжка - сидіти на висоті без опори для ніг зручно далеко не всім.

Можна купити стільці напівбарні - вони мають меншу висоту і підходять як дорослим, так і дітям. Підійдуть такі меблі для невисокої стійки, яка є продовженням робочої поверхні.

Стілець може бути розміщений на різній кількості опор - є моделі на одній ніжці, є - на трьох або чотирьох, а також на нестандартних за конфігурацією підставках. Виберіть той варіант, який буде максимально стійким і зручним саме для вас.

Зверніть увагу на тип сидіння. Воно може бути м'яким або жорстким, з різною якістю покриття. Як довго ви плануєте сидіти на стільці? Якщо це місце для короткочасного перебування - можна придбати модель з жорстким сидінням - за нею легше доглядати. Для довгих чаювань і спілкування з друзями краще вибрати м'які стільці на них точно буде комфортно сидіти.

Барнік виготовляють із пластику, металу, дерева. Оббивка може бути шкіряною або текстильною. Вироби зі шкіри простіше підтримувати в чистоті, але при виборі матеріалу, в більшості випадків, краще орієнтуватися на поєднання практичності та відповідності загальної інтер'єрної концепції.

Для максимального комфорту виберіть стілець з підлокітниками і спинкою. Вони можуть бути регульованими, що дозволить зручно розташуватися людям з різною комплекцією.

Хороше рішення - купити барник з регульованою висотою сидіння. Такі стільці зручні для людей з різним ростом і ідеально підходять для кухні, в якій часто приймають гостей.

Колір, форма, фактура - всі ці параметри підбираються суто індивідуально. Подивіться, які можна купити товари для дому для складання цілісного інтер'єру кухні - виробник пропонує безліч трендових рішень. Сучасні меблі допоможуть зробити приміщення не просто функціональним, а й красивим.

Джерело статті: Магазин товарів для дому https://homest.com.ua/ua/

Зараз ви читаєте новину «Як вибрати барні стільці для кухні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути