Ексклюзиви
пʼятниця, 23 квітня 2021 11:18

Як потурбуватися про екологію та перетворити непотріб на гроші

Сміття - це одна з найактуальніших проблем людства. У кожного вдома накопичується величезна кількість непотребу: старі газети та журнали, пакети з пакетами, порожні пляшки, металеві відходи тощо. Наша країна поступово перетворюється на смітник Європи. Одна людина за рік викидає до 400 кг такого сміття, тому щорічно його накопичується до 50 млрд куб/м. За прогнозами закордонних та вітчизняних фахівців, екологічна ситуація в Україні наближається до критичної.

  Порожні пляшки, банки, метал, папір можна здавати у пункти прийому
Порожні пляшки, банки, метал, папір можна здавати у пункти прийому

Ось чому такі відходи краще не просто викидати, а знищувати шляхом утилізації. У цьому переконані фахівці компанії Макулатура kiev.ua. Уже 15 років вони здійснюють швидкий прийом металолому в Києві - збирають метал, пластик та папір для переробки.

Проблема в тому, що відходи довго розкладаються. Наприклад, глянцеві журнали розкладаються до 5 років, пакет з поліетилену - 10-20 років, вироби з синтетичних матеріалів - 30-40 років, консервна бляшанка - 500 років, скло -1000.

Пластик, який розклався у ґрунті, потрапляє в підземні води та річки. Їх поглинають тварини й риба. Потім шкідливі речовини отруюють і наш організм. Як чужорідна речовина він не засвоюється, а накопичується. Пластик в організмі може руйнувати клітини через його окиснення і як наслідок може спричинити хронічні запалення.

За кордоном діє принцип "чим менше, тим краще". Те, що ми викидаємо, інколи можна повторно використати, а за дещо - отримати непогані гроші. Порожні пляшки, банки, метал, папір можна здавати у пункти прийому. Так за 10 кг паперу легко заробите близько 50 грн, пластику - 70 грн, металу 60 грн, залежно від виду.

  Порожні пляшки, банки, метал, папір можна здавати у пункти прийому
Порожні пляшки, банки, метал, папір можна здавати у пункти прийому

При правильному спалюванні відходів можна отримати велику користь: гарячу воду чи водяну пару, електроенергію та тепло за рахунок роботи водяної пари. Металічні відходи можна переробити і зекономити на виготовлені нових деталей.

Тому починати очищення екології потрібно з себе і вже сьогодні. Здати залишки будь-яких металів, макулатуру, пластик можна в Києві компанії Макулатура.kiev.ua. Вона організовує пункти прийому, а також надає додаткові комплексні послуги, зокрема виїзне приймання брухту, демонтаж, а також безкоштовну допомогу вантажників. При цьому Макулатура.kiev.ua постійно слідкують за цінами на ринку, тому пропонують клієнтам найвигідніші умови співпраці.

"Ми вирішимо питання з оперативним вивезенням макулатури, пластику чи металу і готові заплатити за це хороші гроші. Вам не доведеться витрачати час на пошук вантажників і компанії з переробки паперу, щоб позбутися відходів. Все це ми візьмемо на себе", - переконують фахівці.

  Порожні пляшки, банки, метал, папір можна здавати у пункти прийому
Порожні пляшки, банки, метал, папір можна здавати у пункти прийому

Детальніше ознайомитися з цінами та послугами можна на сайті компанії Макулатура kiev.ua або за номером 096-477-20-80. Особисто відвідати компанію можна за адресою м Київ, Коростенська 31. Працівники фірми обов'язково детально проконсультують та допоможуть у вирішенні проблем із здачею брухту.

Зараз ви читаєте новину «Як потурбуватися про екологію та перетворити непотріб на гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути