понеділок, 28 травня 2012 05:00

Зміїні виводки знаходять на подвір'ях

Тиждень тому у селі Опішня Зіньківського району 12-річного хлопця вкусила отруйна змія. Дитину забрали в районну лікарню.

Найсильніше через змій потерпають жителі Глобинського, Оржицького та Полтавського районів. У селі Лукім'я Оржицького району змії є в кожному обійсті. Люди кажуть, виповзають на дорогу, гріються на льохах. Зміїні виводки знаходять на подвір'ях .

— Змія біля двору у клубок звернулася. Сусідка як побачила, то закричала так, що вся вулиця збіглася. Один чоловік лопату схопив і голову гадюці рубонув, — розповідає 20-річна Альона Ісай із села Бутенки Кобеляцького району. — Здорова така, у дліну метра півтора. Люди казали, що бєрємєнна. Як убідилися, що здохла, розвели вогонь і спалили.

— Раніше тварини витоптували гадюк. Зараз скотарство у занепаді, тому і змій побільшало, — каже Микола Слюсар із природничого факультету Полтавського педуніверситету. — У цих районах багато лісів, лук. Це найкраща територія для розмноження гадюк. На Полтавщині водиться два види змій — лісова та степова гадюки. Їхні укуси переважно не смертельні. Хіба, якщо кусають в голову, або дітей. Лісова гадюка більш небезпечна. Вона буває плямистою або чорною. Степова — коричневого кольору, плямиста.

Вакцини проти зміїної отрути у лікарнях Полтавщини достатньо.

Зараз ви читаєте новину «Зміїні виводки знаходять на подвір'ях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути