четвер, 29 липня 2010 17:04

Здоровий сон і самопочуття залежать від якості постільної білизни

Третину життя людина проводить уві сні. Як вибрати якісну постільну білизну для власного комфорту, яким подушкам і ковдрам віддати перевагу? За порадою ми звернулися до продавця Наталії Лаврентьєвої з магазину домашнього текстилю "Таємниці комфорту".

З яких тканин краще вибирати постільну білизну?

— Комплекти, зроблені з бавовни, не прилипають до тіла, не ковзають по поверхні ліжка, пропускають повітря, під ними не буває надміру холодно чи жарко. Із бавовни виготовляють ситець, батист, бязь, фланель, сатин. Найбільш популярні тепер комплекти із бязі. Вони недорогі, міцні, легко відпираються у простих пральних машинках. Фланель м"яка на дотик. Такі комплекти довговічні і тепліші, ніж з інших матеріалів. У холодні зими це неабияка перевага. Зовні бязь поступається вишуканості шовку чи атласу, та здоровий комфортний сон вам гарантований.

Постільні комплекти із сатину — блискучі і гладкі на дотик. Своєю легкістю нагадують шовк. Перевага в тому, що майже ніколи не мнуться. Білизна не втрачає вигляду після великої кількості прання. Сатин дешевший від  шовку, але дорожчий, ніж інші бавовняні тканини.

Подушки з холлофайбером перуть у пральній машині

Шовкова постільна білизна — задоволення не лише для тіла, а й вишукана прикраса будь-якої спальні. Шовк легкий і міцний. Дозволяє тілу дихати, швидко вбирає і випаровує вологу.

Наскільки практичні яскраві кольорові комплекти?

— Якщо у білизни чітко виражена різниця кольору лицьової і виворітної сторони, ймовірно, колір вимиватиметься під час прання. Дотримуйтеся рекомендацій з догляду, написаних на етикетці. Краще яскраві комплекти прати при температурі 40 градусів.

Що ще впливає на відпочинок?

— Здоровий сон і наше самопочуття багато в чому залежать від подушки, на якій спимо. Якісна підтримує голову та шийний відділ хребта. Найбільш поширений наповнювач — пухо-пір"яна суміш.  Схильним до алергії рекомендую вироби зі штучним наповнювачем холлофайбером. Його спіралеподібне волокно чудово тримає форму. Він м"який, теплий, дозволяє шкірі дихати. Подушки із холлофайбером перуть у пральній машині.

У магазині "Таємниці комфорту" пропонуємо широкий асортимент постільної білизни, подушок, ковдр, пледів, рушників від кращих вітчизняних виробників. Вони відповідають державним стандартам, зроблені з натуральних тканин, матеріалів, пройшли випробування на придатність. Помірні ціни і висока якість продукції задовольнять вимоги найвибагливіших.


Звертайтеся за адресою:

м. Полтава, вул. Зіньківська, 6/1-А, ТЦ "Київ", 4-й поверх, точка N15-А.

Тел. (0532) 65 63 75.

Зараз ви читаєте новину «Здоровий сон і самопочуття залежать від якості постільної білизни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути