четвер, 16 квітня 2009 17:37

Завод біопалива лякає людей

У Гадячі обговорюють майбутнє будівництво заводу з виробництва біопалива. Кажуть, для нього потрібно багато води, яку нікуди буде зливати, і вона по балках вийде до Псла. Води в місті не вистачає, на тонну біопалива начебто потрібно 10 т води. Лякає людей, що під час виробництва будуть використовувати багато шкідливих токсичних компонентів.

— Це звичайна олійниця, що чавить олію із соняха, ріпаку, — говорить начальник Гадяцької "Сільгоспхімії" Павло Древаль. — Потім з олії убирають все зайве й отримують  біопаливо. Нафти вистачить лише на 50 років. Усіх заставлять перейти на новий вид палива. Європа вже має таке виробництво. Тим більше, що ми знаходимося за містом, у полі.  Виробництво організує нові робочі місця. Обладнання поки ще не закуповуємо, вивчаємо питання, бо бюрократія у сто разів більша, ніж у радянські часи.

— Наша районна комісія з екології ще не розглядала цього питання. Подивимося екологічну карту, і тоді все з"ясуємо. Але вважаю, що виробництво шкідливе,— каже голова комісії Станіслав Литвиненко.

Зараз ви читаєте новину «Завод біопалива лякає людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути