Ексклюзиви
четвер, 20 серпня 2009 18:52

Замість лікарської рослини пенсіонерка виростила коноплі

У центральній частині Кременчука у дворі 70-річної жінки, яка живе із сином, правоохоронці виявили 45 кущів коноплі.

— Коноплі росли біля паркану між помідорами. Їх було видно через огорожу. Бабуся каже, що купувала насіння лікарської рослини розторопші. Посадила і не звертала на неї уваги. Як вийшло, що виросли коноплі, точно не каже, а може, й сама посадила, — розповідає прес-офіцер Кременчуцького міського управління міліції Анна Волювач. — Говорить, що не зривала рослину, бо її дуже люблять джмелики. Коноплі вилучили, вони на експертизі. Вирішується питання про порушення кримінальної справи.

Кримінальну справу порушують, коли вилучили понад 30 кущів конопель. За це передбачено 850 грн штрафу або позбавлення волі до трьох років умовно.

Розторопша — це будяк. Рослину використовують для очищення печінки, при запаленнях жовчних протоків і селезінки, при колітах, жовтяниці, геморої та закрепах. Останнім часом нею лікують ВІЛ-інфекції, вірусні гепатити.

Коноплі мають листя, подібне на каштанове. Рослину забороняють вирощувати через наркотичні властивості. Раніше з неї виготовляли папір, одяг, взуття, мотузки, канати, троси, нитки. Конопляне насіння — гарний засіб для лікування закрепів у тварин, сік допомагає від отиту, а припарки з кореня помічні від болю в суглобах, подагри й опіків.

Зараз ви читаєте новину «Замість лікарської рослини пенсіонерка виростила коноплі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути