Ексклюзиви
четвер, 22 жовтня 2009 17:50

За викриття вбивці заплатять до 10 тисяч гривень

Автор: фото надане обласною міліцією
  48-річного Миколу Миколенка розшукує міліція. Серед прикмет чоловіка — три татуювання. На правому плечі —  троянда,
48-річного Миколу Миколенка розшукує міліція. Серед прикмет чоловіка — три татуювання. На правому плечі — троянда,

Полтавою ширяться чутки, що в місті з"явився маніяк. Люди переказують, у темну пору він нападає на жінок, ґвалтує. Нібито одній жінці відрізав голову. Інші переказують, що жертвам він виколює очі. У міліції кажуть, чутки викликані відпрацюваннями, які правоохоронці проводять для виявлення двох злочинців, що можуть перебувати в Полтаві.

— Маніяк є! То міліція не хоче паніки, — каже таксистка з Полтави. — Він орудує в Яру, на Половках. Заправщики розповідали, в Яру знайшли труп жінки. До десятка міліцейських машин приїхали. Хлопці таксисти показували мені фоторобот, він лупатий такий. Я його бачила, знайоме лице. Син каже, щоб кидала таксувати. Боїться за мене.

В обласній міліції пояснюють, маніяк — це той, хто скоїв серію злочинів. Подібного в місті не траплялося. Із початку року по області вбито 56 людей. Із них 28 — убивства пенсіонерів.

— Ці чутки з"явилися, бо ми проводили відпрацювання по вбивству 68-річної жінки з Полтави, — розповідає Юрій Сулаєв з обласної міліції. — Чоловік 30 років зайшов до її двору, щоб пограбувати. Ударив сокирою по голові. Сокиру знайшов у її ж господарстві. Після вбивства викинув у туалет.

Убито 28 пенсіонерів

Міліція створила фоторобот убивці.

— Люди налякалися, бо ми, щоб затримати його, задіяли весь полтавський гарнізон міліції, — пояснює Сулаєв. — Працював спецпідрозділ "Беркут", дільничні інспектори. Прочесали лісонасадження, приватні господарства, горища, підвали. Спіймали в Гришкиному лісі на Половках студента, який у масці та з ножем грабував жінок. Пошуки вбивці тривають досі. Його фоторобот карний розшук досі не оприлюднював. Можливо, аби не налякати.

Інший небезпечний злочинець, який зараз перебуває в Полтаві — 48-річний Микола Миколенко. Він із села Юрківці на Вінниччині. Раніше судимий. Сильно побив 16-річного підлітка у Миколаївській області.

— Три роки його в селі не було, а тут міліція почала шукати, — переказує сільський голова Юрківців Людмила Ткаченко. — Мав дружину та трьох дітей, але жінку бив, і та від нього пішла.

Інформацію про Миколенка правоохоронці просять повідомляти за тел.: (0532) 53 65 87, 51 77 82 чи 102.

— Людям, які дають інформацію про злочинця, виплачуємо винагороду, — каже Сулаєв. — У залежності від складності злочину це може бути тисяча, півтори, 5–10 тисяч гривень. Якщо людина, яка видала злочинця, вимагає анонімності — її ім"я не розголошуємо.

Зараз ви читаєте новину «За викриття вбивці заплатять до 10 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути