Ексклюзиви
понеділок, 15 липня 2013 00:30

За правами у черзі стояли 100 чоловік

— Три тижні тому здав у Полтаві на водійські права, — розповідає полтавець 20-річний Олег Дмитренко. — Обіщали дати на руки через пару днів. Прийшов — за правами 100 чоловік у черзі стояли. Працівники пояснили, не встигають їх друкувати. Товариш більше місяця чекає.

В обласній автоінспекції говорять, права затримують, бо зараз водії масово замінюють старі посвідчення на нові.

— Почали звертатися ті, в кого права видані до 1993-го. За законом, їх треба замінити до кінця цього року. Тому ринули до нас. У день встигаємо друкувати 80 штук. А треба ледь не вдвічі більше, — каже 30-річний Андрій Соломатін, начальник відділу автомобільно-технічної інспекції. — Також різко збільшилася кількість людей, які загубили права, замовляють дублікати. Торік такого ажіотажу не було. Для пенсіонерів та інвалідів відкрили спеціальне вікно з видачі без черги.

У громадській організації "Асоціація пасажирських перевізників Полтавщини" пояснюють: права мають видати того ж дня, коли людина подала документи.

— Але здати їх — проблема. Люди в чергу стають з п'ятої ранку, — додає  Володимир Васильєв з Асоціації перевізників. — З 10 віконець, де віддають на руки посвідчення, працює одне. Можливо, спеціально створюють ажіотаж — показати, що не вистачає працівників та техніки. Забрати права можна тільки особисто. Якщо затримують, водіям треба підлаштовуватися, постійно їздити в реєстраційно-екзаменаційний відділ. Приватних фірм, які друкують ці документи, немає. Напевно, до кінця року не встигнуть замінити всі права, термін подовжать.

Бланк на нове посвідчення водія коштує близько 200 грн. Місцеві говорять, медичні довідки в наркодиспансері та психдиспансері обійдуться приблизно у 300 грн.

Найбільші черги у Полтавському, Кременчуцькому, Миргородському районах.

Зараз ви читаєте новину «За правами у черзі стояли 100 чоловік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути