четвер, 17 червня 2010 19:01

За повірку лічильників води 67 гривень беруть законно

У поштові скриньки полтавців хтось вкидає папірці з написом, що "Полтававодоканал" порушує закон і "Правила надання послуг із централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води", бо як виконавець не проводить періодичну повірку, обслуговування й ремонт квартирних засобів обліку за свій рахунок. Ці функції передали приватному товариству "Водпромсервіс", яке виконує цю роботу за кошти споживача".

Повірку водних лічильників роблять раз на три роки. Полтавці тепер платять за неї 17 грн, а 50 грн треба віддати за демонтаж і транспортування.

Андрій Осадчий, заступник гендиректора "Полтававодоканалу", пояснює, що їхнє комунальне підприємство забезпечує споживачів водопостачанням та водовідведенням, але не є виконавцем послуг, а лише виробником:

— Виконавця має визначати орган місцевого самоврядування. На даний момент ні Полтавською міською, ні обласною радою не визначено виконавця комунальних послуг з централізованого постачання холодної води та водовідведення. Тому ми не можемо здійснювати повірку та обслуговування лічильників.

52-річний Олександр Удовіченко, голова Полтавської облдержадміністрації, який до березня цього року був головою облради, обіцяє вирішити ситуацію:

— Водоканал передьоргує, бо йому не хочеться на себе це брати і тому перевів стрілки на обласну раду.

Олександр Попов, 49 років, екс-міністр житлово-комунального господарства, який минулої п"ятниці був з робочим візитом на Полтавщині, говорить, подібна ситуація типова для багатьох міст України:

— Визначити виконавця послуг можна за умови погодження того, хто визначається виконавцем послуг. А це не зовсім цікаво робити деяким підприємствам. Аби водоканал виконав цю роботу за власні кошти, йому доведеться збільшити тариф. Усе одно вийде за рахунок населення.

Лічильники електрики і газу в Полтаві перевіряють безплатно.

Зараз ви читаєте новину «За повірку лічильників води 67 гривень беруть законно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути