понеділок, 19 грудня 2011 00:30

Біля продавщиці з насінням загадують удачу в бізнесі

Запитайте себе: а чи багато ви знаєте про Україну і своє місто зокрема? Для того, щоб кожен із нас міг краще пізнати Батьківщину та поділитися своєю любов'ю до неї, "Київстар" створив масштабний інтернет-портал iloveukraine.com.ua, де українці діляться одне з одним фотографіями мальовничих, цікавих і незвичайних місць країни. Інтернет-ресурс допомагає розказати про Україну всьому світу, про її пам'ятки з тисячолітньою історією, дивовижну природу, незвідані куточки. Про країну, яку ми любимо.

Кожен може зареєструватися на порталі й показати фотографії визначних місць рідного краю. Це полегшить організацію відпусток і вихідних. Також стане незамінним помічником іноземним гостям, котрі приїдуть до нас наступного року на чемпіонат Європи з футболу.

У рубриці "Поділися любов'ю до України" ми розповідаємо про незвичні місця Полтавщини. Дізнаємося більше про унікальні пам'ятники області.

Пам'ятник Тарасові Шевченку. Розташований у Павленківському парку Полтави. Такий монумент — єдиний в Україні. Виконаний у стилях кубізм і конструктивізм. З асиметричних брил ніби виростає фігура Кобзаря. Вони нагадують козацьку могилу-курган. Автор монумента — скульптор Іван Кавалерідзе. Під час Другої світової пам'ятник дивом зберігся, було пошкоджене обличчя і відірвало руку. Майже 15 років Шевченко стояв понівечений. Влада хотіла прибрати його. У 1960-х полтавці відстояли Тараса.

Полтавська галушка. Пам'ятник поставили п'ять років тому на Соборному майдані у центрі Полтави навпроти садиби Івана Котляревського. Згодом перенесли до ресторану "Іванова гора". Автори — художник Анатолій Чорнощоков і скульптор Микола Цись. 12 кам'яних галушок лежать у великій мисці, поряд — глибока ложка. Ця страва — символ Полтави. За традицією, молодята у день весілля фотографуються біля галушки. Кажуть, хто перший торкнеться ложки — буде головний у сім'ї.

Бабуся, яка торгує соняшниковим насінням. Мідна продавщиця сидить на стільчику у центрі міста Комсомольськ на вул. Гірників. Біля її ніг треться кіт. Там завжди торгували стихійники, попри заборони міської влади. Автор пам'ятника — місцевий скульптор Олег Рябо. Бабусю з насінням називають символом малого підприємництва. Є прикмета: якщо посидіти біля скульптури до схід сонця — того дня щаститиме в бізнесі.

Розкажімо і покажімо одне одному, скільки гарних місць є у нашому краї, поділімося фотографіями, враженнями, відкриймо дивовижну, таємничу і прекрасну Україну. Заходьте на сайт iloveukraine.com.ua, знаходьте цікаві маршрути для себе та даруйте свої відкриття іншим. Поділіться любов'ю до України!

Зараз ви читаєте новину «Біля продавщиці з насінням загадують удачу в бізнесі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути