Колишній викладач Гадяцького професійно-технічного училища 69-річний Володимир Захар"єв нині продає овочі на ринку. На двох сотках городу одночасно вирощує картоплю, цибулю й квасолю.
Після того, як землю зорють, чекає кілька днів.
— Бур"янець повинен прорости більше одного сантиметра, — пояснює Захар"єв. — Його треба винищити, скородячи землю граблями.
На ґрунті вздовж городу під нитку чоловік розмічає вісім рядків на віддалі 50 см один від одного. В рядку на тій же відстані робить заглиблення, куди одночасно опускає картоплину, квасолину й цибулину. На ділянці Володимир Захар"єв розміщує 580–600 лунок.
— Після посадки ще двічі обробляю землю граблями, тому бур"яну практично немає, — каже пенсіонер. — Разом з картоплею викопую й цибулину. У сторону відкладаю кущі квасолі. З такої площі маю 600 цибулин — по дві щодня жінці на суп. Квасоля піде на борщі, та й картоплі вистачає.
Коментарі