Ексклюзиви
понеділок, 09 липня 2012 06:45

Водоканал вимагає гроші за ремонти

У Миргороді протягом місяця було кілька поривів водогонів. Місцевий водоканал вимагає від людей гроші за ремонти. Мешканці вулиць свого часу проклали водогони своїм коштом, вони не на балансі комунального підприємства.

— Батьки живуть на Заозерній. Минулого тижня серед вулиці прорвало трубу. Подзвонили у водоканал. Але звідти так ніхто і не виїхав, — розповідає тутешня Алла Дейнеко, 46 років. — Затребували за ремонт не менше тищі гривень. Сказали, водопровід не на балансі. Але ж за використану воду із нас деруть такі ж гроші, як і з усіх.

У місті є близько 20 вулиць, де водогони прокладені за кошти жителів.

— Ми не проти взяти ці водопроводи на свій баланс, — каже головний інженер "Миргородводоканалу" Андрій Беркунов. — Але мешканці самі не хочуть цього. Щоб передати водопровід на наш баланс, треба подати кошторисну документацію, балансову вартість водопроводу. А цим треба комусь займатися. Відносно меншої плати за користування водою для тих, хто самотужки тягнув водопровід, — таких нормативів не існує. Платять згідно із затвердженими тарифами.

Зараз ви читаєте новину «Водоканал вимагає гроші за ремонти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути