четвер, 31 липня 2008 18:23

Василь Карабут обгорів на полі

29 липня 84-річний Василь Карабут із села Нова Петрівка Семенівського району палив на полі стерню. Від диму в чоловіка запаморочилося в голові. Він впав у вогонь. Обпалив руки та ноги. У Семенівську райлікарню його привезли у тяжкому стані.

— Чоловік дуже хороший. Так жалко, — каже голова Жовтневої сільської ради 58-річний Микола Сімперович. — Після обіду вийшов за хату солому спалити, яку намолотили. Почало диміти. А серце в дєдушки слабеньке. Отключився та впав на горящий валок соломи.

Сімперович каже, обгорілого Василя на полі знайшла його дружина Поліна. Вона скликала сусідів. Викликали "швидку" з міста Семенівки. Лікарі на полі вкололи чоловікові знеболювальне. Відразу повезли в хірургію.

— На ньому одяг погорів, — згадує сільський голова. — Але майка була не синтетична. Вона лиш трохи потліла. Може, це його хоть чуть урятувало.

Василь Давидович має дорослих дітей — доньку Ніну та сина Василя. Ніна мешкає в Полтаві. Василь у Кременчуці. Того ж дня обоє приїхали до батька в лікарню. На днях чоловіка перевезуть до Кременчуцького опікового центру.

— Поступив він важкий, — розповідає завідувач хірургічним відділенням райлікарні Юрій Дикаленко, 61 рік. — Зараз стан середньої тяжкості. Дідусь почав говорити. Попік руки та ноги. Це приблизно 40 відсотків опіків тіла. Аналізи не дуже хороші. Щойно покращає, переведемо лікуватися в Кременчук.

Дикаленко каже, що чоловік раніше непритомнів. У вогонь він упав із цієї ж причини.

Василь Карабут народився в селі Бурбине Семенівського району. У війну його вивезли на примусові роботи до Німеччини. Коли повернувся, одружився та переїхав до Нової Петрівки. Збудував тут хату. До пенсії працював різноробочим у бурякорадгоспі в селі Богданівці Семенівського району. На пенсії більше 10 років підробляв у місцевому колгоспі "Жовтень".

Зараз ви читаєте новину «Василь Карабут обгорів на полі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути