пʼятниця, 19 вересня 2008 18:38

У смерті Романа Лукаша міліція не вбачає криміналу

У редакцію "ГПУ" прийшов лист від 36 жителів села Мацківці Лубенського району Полтавщини. Люди просили розслідувати смерть односельця 41-річного Романа Лукаша. Про це "ГПУ" писала в N661 від 1 серпня та в N676 від 22 серпня 2008 року.

Селяни скаржилися, що Лукаша без пояснень забрали до відділу міліції. Після цього він потрапив у лікарню і за тиждень помер у реанімації. Казали, що на тілі й голові були численні забої, вибиті зуби.

Головне управління Міністерства внутрішніх справ області провело за фактом смерті Лукаша службове розслідування. Установили, що за два роки чоловіка 15 разів притягували до адмінвідповідальності. Два із них — через порушення правил перебування іноземців на території України. У нього забрали паспорт громадянина Росії, українського він не зробив.

— 19 липня Роман Лукаш був затриманий за вчинення правопорушення та поміщений до кімнати для адмінзатриманих міськвідділу, — повідомляє в листі до редакції заступник керівника обласної міліції Олександр Шило. — У зв"язку із судомними приступами Лукаша, 20 липня з 10.30 до 11.30 викликали швидку медичну допомогу. Лікарі встановили діагноз "хронічний алкоголізм, алкогольна епілепсія". Хворому надали відповідну допомогу, після чого госпіталізували до наркодиспансеру, — продовжує Шило. — 24 липня, близько 22.30, він помер. Слідів насильницьких дій не виявлено. За фактом смерті провели перевірку, на підставі якої прийняли рішення про відмову в порушенні кримінальної справи.

Під час службового розслідування порушень чинного законодавства із боку працівників Лубенського міськвідділу та фактів заподіяння ними тілесних ушкоджень Лукашу не встановили.

Висновок службового розслідування направили до Лубенської міжрайонної прокуратури для надання правової оцінки діям міліціонерів.

Зараз ви читаєте новину «У смерті Романа Лукаша міліція не вбачає криміналу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути