четвер, 13 травня 2010 20:15

Увечері пивом торгують з-під прилавка

— Зайшов у магазин на Садах-1, аби купити сік, — розповідає 32-річний полтавець Віктор. — Хлопці в цей час намагалися взяти пиво. Продавець на всю крамницю кричала, що після 23-ї пиво не продають. Та вони підійшли до охоронця і той тихенько виніс кілька пляшок, узявши згори на кожній по 50 копійок.

Віктор говорить, що тепер більшість продуктових магазинів міста у вечірню пору почали торгувати алкоголем з-під прилавка. Націнка на кожній пляшці від 50 коп. до гривні.

Віднедавна у Полтаві також продають паперові пакети, в які можна поставити пляшку пива. Коштують такі 50 коп. До цього молодь ховала від міліції пляшки з пивом, загорнувши їх у газету.

— Порушенням вважається демонстративне розпивання спиртних напоїв. У законі не написано, в паперовому вони пакеті чи ні, — говорить Юрій Сулаєв з обласної міліції. — Це винахідливість сучасних бізнесменів, яка зовсім не захищає від штрафу.

Зі слів міліціонера, залежно від кількості попереджень, штраф за вживання алкоголю на вулиці може становити від 17 до 136 грн. Злісних порушників можуть покарати виправними роботами на один-два місяці або присудити 15 діб арешту.

— Торгівля спиртними напоями у вечірній час також карається законом, — говорить Сулаєв. — Про такі випадки слід повідомляти в міліцію.

Зазначає, штрафувати порушника на місці не мають права. Складають протокол, який передають до суду. Гроші йдуть не міліції, а в держбюджет. Правоохоронці мають право забрати порушника в райвідділ.

Із початку року в Полтаві склали понад 5 тис. протоколів за розпивання спиртних напоїв у невстановленому місці. Таку ж кількість полтавців попередили про заборону.

Зараз ви читаєте новину «Увечері пивом торгують з-під прилавка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути