середа, 01 жовтня 2008 18:15

Учителів із закритої школи перевели на півставки

12 вересня в селі Біївці Лубенського району через малокомплектність закрили школу. У 1940-х у ній навчався поет Василь Симоненко.

12 дітей із Біївців перевели до Тарандинцівської школи ім. Василя Симоненка. 9 км до навчального закладу їх підвозять шкільним автобусом. Разом зі школярами на роботу до сусіднього села їздять п"ять учителів. Їх перевели на півставки.

Як використовуватимуть приміщення школи в Біївцях, іще не вирішили. У райраді кажуть, його хоче викупити Лубенський молокозавод. Тут хочуть обладнати контору сільськогосподарського товариства "Удай". За виручені від продажу будівлі школи 400 тис. грн Біївська сільрада хоче зробити освітлення двох сіл — Біївців та Єнківців.

Голова Лубенської райради Володимир Шостак під час сесії, на якій ухвалювали рішення про закриття школи, сказав, що Симоненко в цій школі не навчався.

Старожили села кажуть, що поет таки закінчив початкову школу в Біївцях. Класний керівник Василя Симоненка — Марія Остапенко — 2004 року видала в Полтаві книгу "Відлуння Василевого Різдва". У книзі вона пише: "Василь Симоненко початкову школу закінчив у рідних Біївцях".

Зараз ви читаєте новину «Учителів із закритої школи перевели на півставки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути