четвер, 05 серпня 2010 17:10

У зливову каналізацію ллють нечистоти

У Полтаві чистять зливові каналізації. У сильні дощі вони не можуть впоратися з потоком води, вона піднімається вище бордюрів, затоплює тротуари.

— Те, що у зливу воді немає куди стікати, — велика біда для водіїв, — розповідає полтавка 25-річна Олена. — У сильну зливу вода потрапила під капот автівки. Машина заглохла, коли піднімалася вгору. Довелося включити аварійку та скотитися донизу. Звідти мене відтягли на буксирі.

За чищення зливових каналізацій у Полтаві відповідає міська шляхо-експлуатаційна дільниця.

— Торік на прочистку залучали фахівців з інших міст, — говорить Юрій Стрюк з інспекції по контролю за благоустроєм, екологічним і санітарним станом міста. — Цьогоріч на вулиці Новопроектувальній власник приватного будинку вивів трубу з нечистотами в зливову каналізацію. Місцеві дихали смородом. Після нашого припису трубу прибрав, почав будувати вигрібну яму.

Забита зливна каналізація у холодну пору призводить до руйнування дорожнього покриття. Під час зливи водій може в"їхати у вибоїну на асфальті та пошкодити ходову частину автівки.

Штраф за засмічення каналізації становить від 340 до 1360 грн. Якщо засмічують підприємці, їх штрафують на 850–1700 грн.

Зараз ви читаєте новину «У зливову каналізацію ллють нечистоти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути