четвер, 27 травня 2010 19:26

У вихідні перевізники не виїжджають на рейси

У Полтавському районі скасували частину автобусних зупинок. Люди нарікають, що перевізники порушують графіки руху, автобуси по селах переповнені.

— Вартість проїзду з Полтави зросла для нас у середньому на 50 копійок, — розповідає голова Тахтаулівської сільради Олександр Пузир. — Перед тим, як визначити ціну на проїзд від однієї до іншої зупинки, ДАІ всі їх перевірила. Закрила необладнані. Але водії все рівно там зупиняються, а за квиток беруть по вартості наступної зупинки.

Сільський голова скаржиться, у вихідні автобусники не виконують усіх рейсів. По інших сільрадах нарікають, не вистачає рейсів і в будні.

— Було шість рейсів, але один відмінили, — говорить Марія Щелкунова, жителька села Кованчик. — На власні очі бачу, як люди запихають одне одного до салону, щоб усі могли поїхати.

Через значну кількість дачників селяни не можуть доїхати до Полтави.

— Щоб пустити додатковий рейс, потрібно його вклинити між інших автобусів, а це забере в них пасажирів, — пояснює Ілля Чередніченко з облдержадміністрації. — До нас повинні звернутися люди або представники місцевої влади. Вивчимо пасажиропотік і лише тоді пустимо додатковий рейс.

Чередніченко визнає, чимало перевізників не дотримуються графіку перевезень.

— Через це переробляємо договір на перевезення, — каже Ілля Павлович. — Щоб його розривати не в суді, а в односторонньому порядку. Так змушуватимемо перевізників виконувати зобов"язання.

Зі слів посадовця, даїшники скасували лише необладнані зупинки.

— Якщо зупинка на дорозі загального користування — її обладнує облавтодор, якщо органу місцевого самоврядування — сільська або селищна ради, — пояснює Чередніченко. — Ні в тих, ні в інших коштів на це немає. Водіїв, які будуть зупинятися на заборонених зупинках, штрафуватимуть.

Зараз ви читаєте новину «У вихідні перевізники не виїжджають на рейси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути