Ексклюзиви
пʼятниця, 30 листопада 2007 17:36

У Полтаві запрацювала льодова ковзанка

Автор: фото: Олена КІБЛИЦЬКА
  Учениці школи №9 Полтави Дарина Січкар (зліва) і Валерія Орєшкова розмовляють через огорожу льодової ковзанки з однокласницею Оленою Чигринець. Дівчата прийшли покататися перед заняттями в школі
Учениці школи №9 Полтави Дарина Січкар (зліва) і Валерія Орєшкова розмовляють через огорожу льодової ковзанки з однокласницею Оленою Чигринець. Дівчата прийшли покататися перед заняттями в школі

Два тижні тому в Павленківському парку Полтави відкрили льодову ковзанку. Вона працюватиме постійно за температури не вище ніж +15°С.

Опівдні на ковзанці катаються кілька студентів і дві школярки. До адміністратора Віктора Воронянського, 57 років, підходить пенсіонерка Ірина Вірьовкіна.

— Как так можно у вас покататься, чтоб не поломать ноги? Когда будет тренер? Я хочу научиться, — запитує російською.

— У нас його поки що нема, але будемо запрошувати, — запевняє Воронянський.

— Прийду до вас із онуком Іллюшею, йому 10 років. Він став і поїхав, а я не можу, — бідкається. — Скажіть чесно: от мені розповідали, що ввечері у вас небезпечно для дітей. Усі штовхаються й розганяються з усієї сили.

— У жодному разі, — запевняє Віктор Васильович. — У нас охорона спеціально слідкує за порядком.

На ковзанку 20х40 м пускають максимум 100 осіб.

На полицях одного з приміщень розкладено 350 пар ковзанів із 28-го по 46-й розмір. Є пластикові та шкіряні.

— Ми щодня сушимо і кварцюємо всі ковзани, тому жодні грибкові захворювання не страшні. Та краще, щоб люди вдягали одноразові носочки, — радить Віктор Васильович.

У роздягальні чотири ящики зламаних ковзанів. Цього року закупили 200 нових пар. Одна коштує 350 грн.

— Каблуки постійно відпадають. 37-го розміру всі повідламували — через те, що дівчата не затягують шнурки. Нога трохи бовтається, і каблук ламається. За пошкодження ще ні копійки ні з кого не взяли, — зауважує адміністратор.

У роздягальнях тепло, під стінами стоять лавочки. Біля гардеробної лежать пакети для взуття. Цінні речі й одяг приймають у гардероб. На території два безплатні опалювані туалети. Через кожні 2 год. лід шліфують по 30 хв.

10-річна Дарина Січкар і Валерія Орєшкова, 11 років, перед другою зміною в гімназії N9 ходять на ковзанку.

— Ми в одинадцять приходимо і катаємося, я ще ні разу не впала, — хвалиться Дарина. — На Новий рік мені коньки подарять. Дивлюся "Танці на льоду", хочу навчитися й собі так.

Покататися можна щодня з 9.30 до 23.00. Прокат ковзанів для дорослих до 17.00 коштує 15 грн/год., опісля 17.00 — 20 грн. У вихідні — 30 грн. Для дітей до 12 років квитки у будь-який час дешевші на 5 грн.

Якщо людина приходить зі своїми ковзанами, отримує знижку 5 грн, а у вихідні й свята — 10 грн. Дітей-сиріт, напівсиріт, інвалідів та учнів ПТУ раз на тиждень пускатимуть безплатно.

Відкриють десять безплатних ковзанок

Сім безплатних ЖЕДівських ковзанок запрацюють із настанням морозів у Полтаві. 15 грудня льодовий майданчик відкривають також у торговельно-розважальному центрі "Екватор" на вул. Ковпака. Працюватиме він цілий рік.
У Кременчуці три хокейні ковзанки просто неба працюватимуть безплатно в мікрорайоні Молодіжний.
— Щойно встановиться температура від мінус восьми й нижче, почнемо заливати воду, — каже голова Кременчуцького спорткомітету Олександр Мазур, 47 років.
Навесні в Кременчуці відкриють ковзанку зі штучним покриттям у торговельному центрі "Амстор" на вул. Першотравневій. Її площа становитиме 1 тис. кв. м — сьому частину футбольного поля.

Зараз ви читаєте новину «У Полтаві запрацювала льодова ковзанка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути