понеділок, 12 листопада 2012 07:45

Тролейбуси зупинилися на годину

2 листопада, в п'ятницю, у Полтаві по вул. Жовтневій сім тролейбусів майже годину стоять серед дороги. В електродротах зник струм. За ними півкілометровий затор.

Біля Корпусного парку з одного зі знеструмлених тролейбусів виходить 75-річний Ярослав Ритва.

— Cтають два-три рази на місяць, — говорить. — Минулого тижня їхав на базар. Біля остановки "Лялі Убийвовк" тролейбус заглох. За 2 метри ще чотири стало. Запрацювали тільки за півгодини.

— Струм зникає через стрибки напруги на електропідстанціях, — пояснює кондуктор тролейбуса за маршрутом "вул. Героїв Сталінграда — Інститут зв'язку", себе не називає. — Усе обладнання зношене, от проводи й елементи живлення перегорають.

Тролейбусами опікується комунальне підприємство "Полтаваелектроавтотранс".

— Перепад напруги може статися, коли тролейбуси збиваються в купу. Це відбувається вранці, як автівки й автобуси тормозять рух і наш транспорт вибивається з розкладу, починає їхати вервечкою один за одним, — каже начальник управління Євген Зайцев. — Також аварії відбуваються, бо на холоді старі проводи натягуються й лопаються.

На капітальний ремонт електромережі потрібно понад 2 млн грн.

— Таких коштів у бюджеті немає. Не можемо відремонтувати навіть аварійні ділянки по вулиці Калініна та біля Південного вокзалу, — розповідає Євген Геннадійович. — Якщо систему не оновити, знеструмлень може побільшати.

Зараз ви читаєте новину «Тролейбуси зупинилися на годину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути