понеділок, 05 березня 2012 06:45

Треба кожному прибрати сніг із двору

Талі води можуть підтопити 268 населених пунктів Полтавщини. Під загрозою місцевість біля Ворскли, Сули, у низинах. У Полтаві чекають підтоплення вул. Панянки, мікрорайону Левада, селища Залізничників. Начальник обласного управління з надзвичайних ситуацій 50-річний Михайло Андрусенко говорить, до житла людей вода не дійде.

— У Полтавському районі 12 сіл мають ризик підтоплення. Також можливе підтоплення в Новосанжарському, Зіньківському, Диканському, Кобеляцькому районах. Підтопить, сподіваємося, не катастрофічно. У Машівському районі може затопити села. Кожного року ситуація та сама. Це Коновалівка, Козельщина, Огуївка, Новий Тагамлик, Усть-Лип'янка. Хати людям вода не заллє, хіба дійде до городів. У всіх районах є п'ять-шість сіл, які може підтопити.

Чи буде повінь у Полтаві та Кременчуці?

— У Полтаві завжди топить мікрорайон Левада. Тутешнім жителям уже варто готуватися до цього. Мікрорайони топить, бо сміттям забруднюють водопропускні споруди. Комунальники не встигають їх прочищати. Зараз активно чистять труби, готують насоси, щоб відкачувати воду. У Кременчуці під загрозою мікрорайон Молодіжний. Торік там затопило зупинку громадського транспорту. Проблема та ж — засмічені водовідвідні труби.

Як люди можуть запобігти підтопленню?

— Найперше треба кожному прибрати сніг із двору. Якщо є водовідвідна труба — прочистити. Часто кидають туди зрізані гілки, пляшки. Коли вже почало топити — повідомляти в управління з надзвичайних ситуацій. У кожному домі мають бути гумові чоботи. Якщо є ризик того, що село відріже повінню, треба щоб був надувний човен. Зробити на час можливого затоплення більший запас продуктів.

Зараз ви читаєте новину «Треба кожному прибрати сніг із двору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути