четвер, 11 листопада 2010 18:48

Тести абітурієнти можуть складати за місцем фактичного проживання

Із 10 листопада почали набирати тих, хто хоче пройти пробне зовнішнє незалежне оцінювання — ЗНО.

На тести можна зареєструватися до 10 грудня на сайті Дніпропетровського регіонального центру оцінювання якості освіти, куди належить Полтавщина, — www.dneprtest.dp.ua. Телефон для довідок: (056) 790 24 99. Проконсультуватися також можна в Полтаві: 2 08 90 — обласне управління освіти й науки, 7 26 08 і 50 80 85 — обласний Інститут післядипломної педосвіти.

— Аби відкрити в місті пункт, де проводитиметься пробне зовнішнє незалежне оцінювання, треба щоб було мінімум 45 бажаючих пройти це тестування, — говорить Марина Горбенко-Хвастунова, директор Дніпропетровського регіонального центру.

Пробні ЗНО будуть 2 і 9 квітня. Один предмет — 84 грн. Тестування проводитимуть в одну зміну, а не в дві, як торік. У перший день перевірятимуть знання з української мови та літератури, фізики, біології, англійської, німецької, французької, іспанської мов. Через тиждень — з математики, історії України, хімії, географії, російської мови.

— Список міст, де проходитиме оцінювання, визначений на сайті. У Полтавській області таких 15, — каже Марина Михайлівна. — І важливо те, що абітурієнт може проходити як пробне, так і основне тестування не за місцем прописки. Людина повинна вказати лише місце свого фактичного проживання чи перебування на момент складання тесту.

Ті, хто закінчив школу до 2007 року, замість тестів можуть обрати вступні іспити як на стаціонар, так і на заочне відділення. Торік можна було тільки на заочне. Результати тестів попередніх років також дійсні.

Можуть знизити прохідний бал, щоб набрати студентів

— Основне оцінювання проводитимуть у червні — на початку липня, — продовжує Марина Горбенко-Хвастунова. — На подачу документів у вузи відводять місяць. Буде можливість це зробити через інтернет.

Наступного року на Полтавщині буде близько 7 тис. випускників шкіл. Тому більшість вузів можуть знизити прохідний бал, щоб набрати необхідну кількість студентів. Прогнозують, що 2012 року потенційних абітурієнтів в області побільшає до 18 тис.

Зараз ви читаєте новину «Тести абітурієнти можуть складати за місцем фактичного проживання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути