На броварні "Оболонь" зменшили термін споживання пива "Оболонь Світле". Його скоротили зі 180 до 60 діб. Раніше при пастеризації пиво нагрівали при температурі 62°С приблизно 1 хв., а тепер не більше як 30 с.
— Пиво — це живий продукт, який старіє з часом. Ми зменшили пастеризацію, що зменшило термін придатності та округлило його смак, надало власний смаковий букет, — каже Валентина Микусевич, директор з якості корпорації "Оболонь". — А взагалі, пити пиво треба спокійно і в приємній компанії. Якщо компанія погана, то будь-який напій буде не смачний.
Для того, щоб приготувати справді свіже пиво, треба свіжий і якісний солод. "Оболонь" — єдина велика пивоварня, що має повний цикл виробництва солоду. Власними силами вирощують ячмінь, потім пророщують солод і варять напій. Таким чином весь процес повністю контролюють.
Скорочення терміну зберігання змінює і саме приготування. Тепер пиво варитимуть невеликими партіями, але частіше. А максимальний строк доставки "Оболонь Світлого" у міста України не перевищуватиме сім днів.
Із технологічними змінами удосконалили й дизайн етикетки — збільшили логотип і зробили його більш динамічним і насиченим. Багато білого кольору, що підтверджує свіжість оновленого пива.
Найбільше змінилася літрова пластикова пляшка — з'явився новий дизайн. Тепер верхня частина пляшки у виді футбольного м'яча.
— Ми завжди задавали моду у пивній галузі. Були першопрохідцями. І знову робимо крок назустріч споживачам. Ми ризикуємо, та хочемо, щоб українці пили тільки свіже пиво, — говорить Віталій Ткаченко, директор з маркетингу корпорації "Оболонь".
Коментарі
1