четвер, 21 серпня 2008 20:18

Теплу куртку можна купити вдвічі дешевше

Автор: фото: Валентина ІЩЕНКО
  Продавець  Світлана Ковальова допомагає покупцю В’ячеславу Белею застебнути турецьку куртку з телячої шкіри за 1100 гривень. У сезон вона коштуватиме 1,4 тисячі гривень
Продавець Світлана Ковальова допомагає покупцю В’ячеславу Белею застебнути турецьку куртку з телячої шкіри за 1100 гривень. У сезон вона коштуватиме 1,4 тисячі гривень

"А у вас можна курточку гривень за 50 купити? — запитує у продавця осіннього та зимового одягу на Центральному ринку Полтави 45-річна Лідія Кравченко з міста Гадяч. — Нам шось попроще — хоч би якусь плащовку".

— Та я вам зараз кожанку за таку ціну знайду, — відповідає продавець і виносить чорну шкіряну куртку. Дівчина приміряє. Мати торгується з продавцем, домовляються забрати річ за 45 гривень.

— Це вам, жіночко, пощастило. Восени в мене така 150–200 гривень стоїтиме, — каже продавець. — У мене їх з десяток лишилося з минулої осені, майже всі по одному розміру. А подібні з нової колекції продаватиму за 500–600 гривень.

Жіночий та чоловічий одяг жінка розпродує майже за півціни. Жіночі шкіряні піджаки — 150–200 грн. Восени вони коштуватимуть до 700. Чоловічі куртки з телячої шкіри — від 500 до 3 тис. грн. Дублянки напівнатуральні — 400–500, у сезон вони на 200–400 грн дорожчі. Натуральні продають за 1,2–1,3 тис. грн. Узимку такі будуть за 1,6–1,7 тис.

— Та вже через два тижні на все ціни підскочать. А зараз і нову колекцію продаємо за старими цінами, — додає Кравченко.

У магазині "Світ шкіри та хутра" у Полтаві до кінця літа шкіряні куртки та дублянки продають зі знижками 10–50%.

— Шуби з хутра норки та бобра ми за зниженими цінами почали продавати ще з травня. Зараз їх уже немає в продажу, — розповідає продавець Тетяна. — У несезон беруть або економні люди, або іноземці — росіяни, американці, італійці. У них такий одяг набагато дорожчий. А в нас можна взяти майже за безцінь.

Коротка шкіряна куртка червоного кольору із капюшоном зі шкіри єнота коштує 900 грн, у сезон її ціна — 1,6–2 тис. грн. Жіноча коричнева дублянка зі шкіри кози таскани — 1,5 тис. Раніше вона була удвічі дорожчою.

У несезон купують або економні люди, або іноземці

У взуттєвому магазині торгового дому ЦУМ розпродують колекцію жіночого взуття минулої осені. Шкіряні чоботи салатового кольору з 500 знизилися до 350 грн, стрейчеві тигрового забарвлення — із 200 до 140 .

Путівки на гірськолижні курорти починають купувати влітку — нині вони на 10–20% дешевші. Поїздку у Польщу чи Словаччину на 10 днів можна замовити за 2,1–2,8 тис. грн, до Швейцарії — за 10–15 тис., на Кавказ — за тисячу гривень.

— Зараз багато хто їде до гори Ельбрус на Кавказі. Там можна покататися на льодниках, а в Хорватії чи Чорногорії — помилуватися гірськими озерами й морем, — розповідає директор полтавської туристичної агенції "Алсіта Тревел 2006" Олег Таран.

Попитом такі путівки починають користуватися з початку зими. Тоді їх вартість підвищується.

Зимові шини для машин на Полтавську станцію технічного обслуговування завезли на початку серпня. Нині вони коштують від 260 до 2 тис. грн. Восени їх ціна підвищиться на 15%.

— Приміром, шини для ВАЗів чи "ланосу" зараз можна взяти за 260 гривень, а через кілька тижнів, може, вже й за 290–300, — каже провідний консультант з оптових продажів фірми "Полтава-авто" Олександр Попов. — Зараз починають брати шини і запасний комплект дисків. Лежать собі у гаражі, а як настане пора — "перевзувають" свої машини.

Зараз ви читаєте новину «Теплу куртку можна купити вдвічі дешевше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути