Ексклюзиви
четвер, 14 січня 2010 19:58

Світлані Цись після телешоу не вилікували зір

Автор: фото з архіву Світлани Цись
  Миргородчанка Оксана Цись з донькою Світланою, кумом Андрієм Матвієнком і співачкою Альоною Вінницькою під час зйомок телепроекту ”Танцюю для тебе”. Андрій і Альона танцювали заради мрії Світлани мати нормальний зір
Миргородчанка Оксана Цись з донькою Світланою, кумом Андрієм Матвієнком і співачкою Альоною Вінницькою під час зйомок телепроекту ”Танцюю для тебе”. Андрій і Альона танцювали заради мрії Світлани мати нормальний зір

В останніх реаліті-шоу на всеукраїнських телеканалах брали участь близько десятка жителів Полтавщини. Одиниці стали переможцями проектів. "Газета по-українськи" дізналась, як змінилося їхнє життя після телешоу.


15-річна миргородчанка Світлана Цись позаторік восени взяла участь у програмі "Танцюю для тебе" на каналі "1+1". Заради здійснення її мрії танцювали хрещений дівчини Андрій Матвієнко і співачка Альона Вінницька.

Світлана хотіла вилікувати очі. При народженні в неї виявили катаракту. Через чотири роки діагностували глаукому. Провели понад 10 операцій. Бачить лише лівим оком, а іншим частково.

— Два місяці, доки тривав проект, я була ніби в казці, — розказує Світлана. — А потім настали будні. У Київському інституті мікрохірургії ока проводили обстеження. Діагноз такий, що це на все життя. Якщо операція, то процес реабілітації дуже довгий і без гарантії на одужання.

— На час проекту були впевнені, що все буде добре і дитина бачитиме. Навесні сильно перехворіла, втрачала свідомість, — розповідає Оксана, 35 років, матір Світлани. — Виписали ліки. В Україні їх не ліцензовано. Привезли з Росії. За курс у 20 днів треба більше 2 тисяч гривень. Доки є можливість, хочеться дитині дати все, що можемо, щоб вона пізнала світ. Навесні були в ботанічному саду в Києві, у дельфінарії. Улітку відпочивала в Криму в "Молодій гвардії".

— Батьки дозволили відвідувати школу, контактувати із друзями. Шрифт мілкий, книги читати мені важко. На дошку я не бачу, — говорить Світлана. — Тато купив комп"ютер. Там можна отримати інформацію і букви зробити великі. Ще у мене мрія — мати свою кімнату. Але мама стісняється просити гроші у спонсорів.

Дівчина має меншого брата. Сім"я мешкає в однокімнатці.

Для Світлани на рахунку є 50 тис. грн спонсорських коштів. Мати пояснює, що їй ніяково просити їх на квартиру. Можуть подумати, що з нещастя дівчини сім"я хоче мати вигоду.

Студент педуніверситету 21-річний Олексій Рязанов із Полтави втретє братиме участь у проекті "Танцюють всі!" на СТБ. На попередніх двох він увійшов до тридцятки і п"ятдесятки найкращих танцівників України.

— Пройшов велику хореографічну школу. Далеко не кожному випадає нагода займатися із професіоналами світового рівня, такими, як Влад Яма, Франциско Гомес та Костянтин Томільченко, — каже Олексій.

Олексій Рязанов нещодавно створив танцювальну студію "4 Life", у якій викладає. Навчає дітей стилю "контемпорарі". Щовихідних їздить до Києва на майстер-класи хореографів Костянтина Томільченка, Христини Шишкарьової, Олександра Бобіка.

Полтавка 23-річна Лілія Таран стала відомою завдяки участі у пісенних проектах.

2006-го перемогла в передачі "Караоке на Майдані" й потрапила на "Шанс-6", де вийшла до фіналу. 2008–2009-го була учасницею реаліті-шоу "Любов і музика" на М1.

— На телепроектах я змогла побачити та оцінити те, як "створюються" справжні зірки. Познайомилася з багатьма цікавими людьми, з якими досі спілкуюся. Не очікувала, що дійду до кінця проекту "Любов і музика", адже за час зйомок через виснажливу конкуренцію результат міг бути непередбачуваним.

Народжені по моєму методу дітки не будуть пити и колотися

Потім на полтавку чекали щоденні репетиції, світські заходи та концерти, зйомка кліпу й численні фотосесії.

— Для артиста-початківця це найкраща школа.

Лілія залишила реаліті-шоу "Любов і музика". У другому сезоні її можна побачити лише в перших серіях.

— Причин для такого жорсткого рішення було багато, але найголовніша — це недостойне ставлення продюсера до всіх і особисте небажання продовжувати безперспективний проект.

Тепер Лілія співпрацює зі збірною України з футболу — співає на домашніх матчах.

На початку листопада торік "Новий канал" показав програму "Зірка караоке". Фіналістом її став 30-річний Андрій Орлов із Полтави. Виграв 10 тис. грн із можливих 50 тис. грн.

— Було дуже цікаво побачити всю ту телевізійну кухню ізсередини, — розповідає. — Під час зйомок близько зійшовся з кількома людьми. Зараз добрі стосунки з Сергієм із Сімферополя.

17-річний Андрій Овсянніков із Миргорода сім разів ставав переможцем "Найрозумнішого". За це в подарунок отримав два ноутбуки, мобільний телефон, цифровий диктофон. Рік безкоштовно навчався в Англії. Останні чотири роки отримує стипендію мера Миргорода.

— Торік у квітні посів друге місце на всеукраїнській олімпіаді з хімії та друге місце на обласній олімпіаді з англійської мови. Улітку відпочивав у Криму. Обласна рада мене нагородила путівкою в "Артек", — розповідає. — Дівчини не маю. Зараз посилено готую уроки. Мрію вступити на навчання у Харківський медичний університет. Хочу стати хірургом.

Ясновидець із Полтави 52-річний Віталій Загорулько став фіналістом програми "Битва екстрасенсів" на СТБ.

Після телепроекту до нього більше звертаються по допомогу. Він передбачає майбутнє, розказує про минуле й хвороби, що їх має людина. Також розробив метод зцілення від безпліддя.

— Уже кілька малюків народилося. По моєму методу дітки народжуються енергетично обдаровані. Не будуть пити та колотися. Навіть бачу стать дитини, яка з"явиться на світ, — запевняє Віталій.

Зараз ви читаєте новину «Світлані Цись після телешоу не вилікували зір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути