понеділок, 03 червня 2013 05:45

Щур може вилізти через туалет

Живу на першому поверсі малосімейки. Вночі пішов у туалет. Чую, щось піді мною заплескотіло, дивлюся, а в унітазі здоровенний пацюк старається вибратися по гладких стінках. Я кришку бігом закрив, сів зверху й разів п'ять промивав воду, поки його не змив. Як пацюк міг пролізти крізь каналізацію і що робити, аби такого не сталося?

Віктор Щербань, 29 років, Полтава

— Пацюки можуть залізти в квартиру через унітази, в багатоповерхівках по каналізаційних трубах запросто піднімаються з першого на останній поверх, — говорить 30-річна Олександра  Петрівна, приватний дератизатор із Полтави. — Щури живуть у каналізаційних колодязях. Якщо в стічній трубі є дірка, можуть туди залізти, а далі бігають по ній, шукають вихід. Втопитися не можуть, бо фекалії повністю не заповнюють труби, тому там є кисень.

На форумах в інтернеті радять поставити від пацюків спеціальний "зворотній клапан". Він схожий на шматок пластикової труби, що захищає від зворотного потоку води. Продають в інтернет-магазинах.

— Від пацюків ніяка заслонка не захистить, вони прогризають гофру й проїдають бетон. Пам'ятаю випадки, коли щури заводилися в підвалах блочних будинків, прогризали стіни й бігали між панелями, — каже 40-річний Олег Сидорін, директор товариства "Санбюро Полтава". — Знищити щурів допоможе тільки труїння підвалів та каналізацій. Замовляти послугу має їх власник. За роботу дезінсектори беруть 1,29 гривні за квадратний метр.

 

 

Зараз ви читаєте новину «Щур може вилізти через туалет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути