понеділок, 21 листопада 2011 06:00

Сукня важить понад один кілограм

Автор: фото: Оксана Ханас
  Продавець Варвара з магазину ”Модниця” в переході ”Злато місто” у Полтаві показує турецьку сукню за 500 гривень. Вона найдорожча в крамниці
Продавець Варвара з магазину ”Модниця” в переході ”Злато місто” у Полтаві показує турецьку сукню за 500 гривень. Вона найдорожча в крамниці

— Шукала сукню на весілля брата, — розповідає полтавка Інна Шевчик, 30 років. — Хотіла молодіжну класику. Обійшли з подругою понад 10 магазинів. Урешті, купила сукню в торговому центрі "Київ".

У другій половині листопада полтавки починають шукати вбрання до новорічних корпоративів. Магазини завозять нові колекції суконь.

У магазині "Сплеш" на вул. Фрунзе у центрі Полтави продавці розвішують товар. Менеджер Сергій, 21 рік, знімає з вішака сукню з коротким рукавом. Вона повністю розшита бісером. Важить понад 1 кг.

— Коли жінка одягає її, вага не відчувається, — пояснює Сергій. — Коштує 2600 гривень, у магазині їх дві. Суконь однієї моделі може бути не більш як три.

Праворуч від входу — вішалка, на якій товар зі знижкою 50%. Роздивляюся класичну чорну сукню. Коштує 1 тис. грн.

— Це дизайнерки Дарії Жукової, та, що жінка Абрамовича (російський олігарх, колишній губернатор Чукотки. — "ГПУ"), — каже Сергій.

Помічаю, що сукня місцями відірвана від пояса.

— Під час примірки клієнтка порвала, — пояснює продавець. — Але якщо схочуть купити, приведемо до порядку. Є перевірена майстриня, яка ідеально лагодить усе. До нас і з Москви приїздять за покупками. Коли приходить нова колекція, обдзвонюємо постійних покупців. Це заможні жінки, які займаються бізнесом, чи дружини впливових у Полтаві чоловіків. Зі знижками продаємо товар із минулорічних колекцій.

У магазині кажуть, скоро почнуть продавати речі від українського дизайнера Андре Тана.

Поряд із бутиком "Сплеш" магазин "Імперія вечірньої моди". Тут великий вибір трикотажних суконь. Жінки набирають їх по кілька десятків на примірку. Найдорожча коштує 2,2 тис. грн. За 350 грн можна купити елегантну сукню для вечірки.

Двоє жінок років із 20 вибирають накидку зі штучного хутра. Тижнем раніше одна купила тут рожеву коротку сукню з атласу за 455 грн.

— Хотіла взяти напрокат, так немає ніде. Прийшлося купляти. Тепер висітиме, — каже жінка з довгою косою.

— Зараз немає прокату вечірніх суконь, — пояснює продавець магазину Олена, 21 рік. — Тепер це невигідно: якщо пошкодять плаття, ремонтувати дорого.

Продавці кажуть, жінки стараються не купувати надто нарядних суконь. Беруть вбрання, яке можуть одягнути не раз. У магазині "Модниця", що в підземному переході "Злато місто", продавець Варвара, 21 рік, дістає з вішалки коричневу сукню з коротким рукавом і трояндою на поясі. Вона з трикотажу:

— Оця гарно буде на весілля до подруги. Водночас класична і нарядна. Це одеського виробництва. Після свята її спокойно в офіс одягнути можна.

Одеські й харківські фірми часто копіюють турецькі лекала, але тканини використовують дешевші, тому ціна на плаття менша.

Найбільше в Полтаві купують суконь розміром 42–48. Повним жінкам продавці радять підбирати низ і верх окремо.

— Сукні гарно сидять на високих підтягнутих жінках, — говорить Інна, 57 років, власниця магазину "Спокуса" на четвертому поверсі торговельно-розважального центру "Київ". — Якщо в дівчини є животик, пишні стегна, їй не пасуватиме. Краще взяти окремо красивий блузон і спідницю.

Доречною буде вишивка

Юрій Матвєєв, 34 роки, полтавський дизайнер, каже, у цьому сезоні найкраще вибирати сукні чорно-жовтих, чорно-золотих кольорів, яскраво-червоні чи зелені.

— Іде рік Дракона, тому у вечірньому образі повинен бути лоск і блиск. Потрібно створити фантастичний, навіть казковий образ. Побільше стразів. Якщо це бісер — то чорного, золотого і срібного кольорів. Із тканин раджу атлас, шовк, бархат. Доречною буде вишивка. Обов'язкові прикраси, причому не біжутерія, а справжні: золото, діаманти, перли. Довжина сукні — до коліна, може трохи нижче.

 

Зараз ви читаєте новину «Сукня важить понад один кілограм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути