понеділок, 10 жовтня 2011 07:45

Студенти за день збирають 60 відер городини

У селі Велика Рублівка Котелевського району працюють трудові загони зі студентів аграрного коледжу та Полтавської аграрної академії. Копають картоплю й буряк для агрофірми "Маяк". Отримують 80 коп. за відро. У день збирають до 60 відер.

— Понад три роки відсилаємо студентів першого-четвертого курсів на ознайомчу, навчальну та виробничу практику, — говорить декан агрономічного факультету аграрної академії Павло Писаренко, 39 років. — Там вони можуть попрацювати й заробити. За два тижні отримують від 350 до 520 гривень.

Павло Вікторович каже, перед практикою студентам пропонують пройти її на кафедрі або укласти трудовий договір із приватною агрофірмою.

— Більшість зголошується поїхати. Бо "Маяк" забезпечує медичне обстеження, вчасну зарплату, дає житло, тричі на день годує, — говорить декан.

Практика триває із 21 вересня по 15 жовтня.

— Молодь ділять у загони по вісім осіб, — розказує директор обласного молодіжного центру праці Анатолій Безпалюк, 25 років. — Загалом практикуються 300 студентів.

— Приходиться вкалувати, але це гарна річ, щоб заробити грошей, — говорить третьокурсник аграрної академії Сергій Почайський, 21 рік. — У суботу і неділю їздимо на екскурсії.

Зараз ви читаєте новину «Студенти за день збирають 60 відер городини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути