Ексклюзиви
понеділок, 04 липня 2011 06:45

Студенти ремонтують гуртожиток за свої гроші

21-річна Маргарита, студентка Полтавського національного технічного університету, заплатила із трьома подругами 1,3 тис. грн за пластикове вікно в кімнаті гуртожитку. Студенти розповідають: за наказом ректора, усі, хто живуть у гуртожитку, за свої кошти повинні поставити такі вікна. Тих, хто відмовиться, грозяться виселити.

На третьому поверсі гуртожитку №4 техуніверситету робітник установлює пластикове вікно. Поверхом нижче інший вирубує дерев'яну раму.

— Наказали поставити пластикові вікна, бо так рішив ректор із Табачником, — розповідає п'ятикурсниця Маргарита. — Чула, як він до нас приїжджав, то зразу спросив, де ваші пластикові вікна. І послє цього виніс якусь постанову. Спочатку першокурсників змусили зробити ремонт у кімнатах і замінити двері та вікна. А потом вийшло так, що половина поставила, а половина нє. І тоді добровольно-прінудітєльно начали заставлять усіх.

Студентка говорить, їм дали телефонний номер людей, які виготовляють вікна на території університету. Настійливо рекомендували звернутися до них, бо там нібито дешевше — від 1300 до 2500 грн за вікно.

— Спочатку ми протестували, а тоді просто морозилися, — говорить третьокурсник Сергій, 20 років.— Ближче до кінця року угрожать стали, якщо не поставимо — виселять.

У приймальні ректора призначили зустріч із проректором із науково-педагогічної роботи Анатолієм Мартиненком, але він на неї не з'явився. Інші працівники вузу коментарів уникають.

Зараз ви читаєте новину «Студенти ремонтують гуртожиток за свої гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути