четвер, 27 січня 2011 19:05

Стали заправляти менше газу

Водії розповідають, після того, як 10 січня на газовій автозаправці "Екометан" поблизу села Гора під Полтавою вибухнув автомобіль і загинув водій, на газових заправках у балони закачують на кілька десятків атмосфер менше газу.

— Коли заправлявся, не звернув уваги. Повного балона мені вистачало з'їздити в село Новосанжарського району за 80 кілометрів від Полтави і повернутися назад, ще й вистачало, щоб доїхати до заправки, — розповідає полтавець 55-річний Михайло Северин. — У цю суботу з'їздив, повернувся, але до заправки не доїхав, бо скінчився газ на півдорозі. Оскільки на бензині давно не їздив, довелося підкачувати його бензонасосом у мотор. Заправник пояснив, після вибуху вони задувають під тиском 200 атмосфер замість 230.

Якщо раніше повної заправки вистачало на 200 км по трасі, тепер — на 160 км.

На держпідприємстві "Харьківавтогаз", якому підпорядковуються полтавські заправки, пояснюють: стандартом для 50-літрового балона є закачування під тиском у 200 атмосфер.

— Це максимальний тиск за гостом, — каже 32-річний Віталій Гришко, інженер з обліку та реалізації газів. — Його закачують за гарних погодних умов. Але водіям хочеться більше газу, бо чим сильніший тиск, тим далі проїдеш. Тому на заправках можуть задувати до 230 атмосфер. Це було б безпечно, якби в машинах балони були якісними і правильно установленими. А це рідкість, особливо у легкових автомобілях. Тому на заправках не хочуть ризикувати.

Зараз ви читаєте новину «Стали заправляти менше газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути