Ексклюзиви
четвер, 08 жовтня 2009 17:22

"Щоб заразитися СНІДом, треба випити три літри слини хворого"

Полтавці переповідають одне одному, ніби в манікюрних салонах через нестерильні інструменти СНІДом заразилися до десятка людей.

— Не зареєстровано жодного випадку інфікування в манікюрних салонах Полтави й області, — спростовує чутки завідувач відділу обласного Центру профілактики й боротьби зі СНІДом Володимир Місютін, 57 років. — Подібне також говорили про приватні стоматологічні кабінети. Це теж неправда.

Існує три основні способи зараження СНІДом — від матері при народженні, нестерильні медичні інструменти, статевим шляхом.

— Повітряно-крапельним шляхом СНІД не передається. Щоб таким чином заразитися, треба випити, скажімо, 3 літри слини хворого, — розповідає Оксана Лугова, директор обласного відділення Всеукраїнської мережі людей, які живуть із ВІЛ/СНІД. — Простіше заразитися, наприклад, у транспорті гепатитом чи туберкульозом, ніж СНІДом через манікюр. Справжня кількість ВІЛ-інфікованих в області вдесятеро більша від офіційної статистики. Бо багато хворих не стають на облік і навіть не знають, що вони — хворі.

Офіційно зареєстрованих ВІЛ-інфікованих на Полтавщині 1919. Півтора року тому їх було на 500 менше. Хворих на СНІД в області — 191. Зокрема в Полтаві — 99 людей.

Зараз ви читаєте новину «"Щоб заразитися СНІДом, треба випити три літри слини хворого"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути