Ексклюзиви
четвер, 08 квітня 2010 16:43

Школярі проходитимуть медогляд улітку

Міністерство охорони здоров"я України планує 2010–2011 навчального року провести масові медогляди учнів до початку навчання. Медики не їхатимуть до шкіл, як це було раніше, а прийматимуть дітей у лікарнях і поліклініках.

Після обстеження школярі отримають довідки із лікарськими рекомендаціями. Без цього документа їх не допускатимуть до уроків. Батьків зобов"яжуть особисто контролювати проходження медогляду. У Полтаві освітяни отримали анкети, що роздадуть батькам перед літніми канікулами. У них — перелік лікарів, яких треба пройти.

— У моєму класі на уроках фізкультури із 27 учнів восьмеро займаються у спеціалізованій групі, — розповідає Світлана Василівна, вчитель початкових класів, просить не називати прізвище і номер школи. — У більшості — хронічні хвороби. Але якщо батьки не цікавилися здоров"ям дитини до цього, то нова система навряд чи змусить їх більше дбати про своє чадо.

В обласному управлінні охорони здоров"я сподіваються, що задумані плани реалізують.

— Слушна ідея, — говорить начальник управління Віктор Лисак. — Дітей не відриватимуть від занять, медики якісніше проведуть огляд, не запускатимуться хронічні хвороби. Вчителі і батьки отримають рекомендації: звернути увагу на освітлення, харчування чи осанку дитини.

Деякі батьки сумніваються у доцільності нововведення. Кажуть, лікарі звикли робити медогляди задля "галочки". Прогнозують, що це обстеження розтягнеться на кілька днів, будуть черги.

Зараз ви читаєте новину «Школярі проходитимуть медогляд улітку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути