четвер, 10 грудня 2009 17:10

Школа чотири місяці стоїть без даху

Автор: фото: Віталій БЄЛКОВСЬКИЙ
  Директор школи в селі Оболонь Семенівського району Людмила Карабаєва (ліворуч) показує місцевим журналістам дірявий дах навчального закладу та понівечений спортзал
Директор школи в селі Оболонь Семенівського району Людмила Карабаєва (ліворуч) показує місцевим журналістам дірявий дах навчального закладу та понівечений спортзал

Школа в селі Оболонь Семенівського району з літа накрита дірявою плівкою. Наприкінці листопада над будівлею почали зводити бетонне перекриття, та роботи припинили через збільшення їх вартості.

— Найняли підрядником будівельне підприємство "Мелькарт" із Полтави, — розповідає чиновник із Семенівської райради. Просить не називати прізвища. — Вони обіцяли за чотири дні накрити дах, але до осені школа стояла розкрита. Покидали старий шифер на землю, а лише потім побачили, що треба робити бетонне перекриття. Аби класти таке на будівлю, потрібен проект. Доки його виготовляли, школа світила дірявим дахом.

У місцевій сільраді кажуть, стеля обвалилася у спортзалі, що на другому поверсі. Під ним — дві класні кімнати та коридор. Через дощі в будівлі відійшла стіна. У плафони на першому поверсі, де навчаються діти, натекло по піввідра води.

— Це добре, що така зима тепла, — каже працівник райради. — Система опалення єдина для школи. Труби подушками пообв"язували, але якби мороз, то ті подушки б не спасли. Фірма-підрядник, яку вибрали, — дивна. Там лише керівник та бухгалтер. Навіть будівельників немає. Директор не фахівець із будівництва. Як вони тендери виграють? Значить, це комусь потрібно.

Накрити школу першими почали вимагати батьки школярів. Згодом до них долучилися місцеві депутати й керівництво райради.

Труби подушками пообв"язували

— Нам того підрядника засунули з подачі великого чина в полтавській облдержадміністрації, — пояснює голова Семенівської райради Валерій Книш. — Особисто просив у губернатора 200 тисяч гривень на ремонт. Давав гарантію, що зроблю. Та як дійшло до вибору підрядника, вони втрутилися. Цей підрядник будував дім Павлова (тренер футбольного клубу "Ворскла". — "ГПУ"), тому його взяли. Головний архітектор області радив не брати, бо будемо мати клопіт. Але ж не нам вирішувати.

Два тижні тому в школі поновили будівельні роботи. Зробили укріплення по периметру, але бетонних плит не поклали. Причина в тому, що вартість ремонту зі 200 тис. грн зросла до понад 1 млн. У селі переказують, підрядник набрав бригаду будівельників зі місцевих та знову зник. Школа й далі без даху.

В ОДА кажуть, підрядника для школи місцева влада обирала на власний розсуд.

— Я не знаю, що це за фірма, — запевняє губернатор Валерій Асадчев. — Підрядника обирає той, кому належить ця школа. В Оболоні прокинулися з цією проблемою тільки на початку навчального року, хоча варто було це зробити раніше.

Коментар керівництва фірми "Мелькарт" узяти не вдалося. Телефон на підприємстві не відповідає.

Зараз ви читаєте новину «Школа чотири місяці стоїть без даху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути