понеділок, 10 вересня 2012 07:45

"Швидка" виїжджатиме тільки на екстрені події

"У сестри знизився тиск. Не могла підвестися з дивана. Думала, помре. Я подзвонила в "швидку". Сказали, на такі випадки не виїжджають. Чи мають право лікарі відмовити хворому?"

Юлія, 27 років, Полтава.

— Через зниження тиску швидка допомога до хворих не виїжджає, — говорить 60-річний Олександр Лавренко, головний лікар станції швидкої допомоги Полтави. — Їдемо, коли стався гіпертонічний криз, втрата свідомості, розлад дихання, судоми, головний біль, що супроводжується запамороченням. Якщо у людини зненацька порушилася мова, з'явилася слабкість у кінцівках, виникла кровотеча, гостре отруєння. Також лікарі виїжджають при всіх видах травм та ударів.

Чи виїжджатиме "швидка", визначає диспетчер по телефону.

— На лінії сидять професіонали, які відпрацювали по 20-25 років. Їм потрібно точно описати всі симптоми, — продовжує Лавренко. — З вересня швидка допомога виїжджатиме тільки на екстрені події, наприклад аварії. Рештою займатиметься сімейна медицина.

Зараз ви читаєте новину «"Швидка" виїжджатиме тільки на екстрені події». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути