середа, 14 травня 2008 17:08

Семенівці показали "живі картини"

Учні Семенівського навчально-виробничого комбінату N1 на День Перемоги показали "живі картини". Школярі, вбрані у військову форму, відтворювали епізоди війни.

— Дев"ять років готуємо такі інсценівки, — говорить організатор заходу, заступник директора з виховної роботи навчально-виробничого комбінату N1 Світлана Дунай. — Щороку вигадуємо з учнями слова, вносимо корективи, щоб було щось нове. Юні актори їдуть вулицями міста на вантажівках і відтворюють військові події.

Костюми шукали самі учні — у їхніх дідусів, бабусь та знайомих. Одяг зберігають у навчальному закладі до наступного свята. Тут є музей військової форми.

Машини, на яких показують пересувні "живі картини", цього року надали Семенівський цукрозавод та Веселоподільська селекційна станція.

Увечері 9 травня старшокласники Семенівки пройшли містом факельною ходою. Двома колонами з запаленими свічками вони рухалися назустріч одне одному. Свічки поставили біля пам"ятника загиблим воїнам.

Перше районне святкування Дня Перемоги пройшло в Оржиці. До цього заходи відбувалися лише в райцентрі. Цьогоріч звезли ветеранів з усіх сіл. У селі Круподеринці Оржицького району ветеранам та вдовам учасників війни вручили подарунки. За кошти місцевої агрофірми "Дружба" організували святковий стіл із польовою кашею.

Зараз ви читаєте новину «Семенівці показали "живі картини"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути