четвер, 06 серпня 2009 18:00

Розсекретили документи про репресованих

Служба безпеки України відкрила в Полтаві залу розсекречених архівних матеріалів. Відтепер до документів про український визвольний рух, політичні репресії, голодомор в Україні мають доступ усі. У залі документи представлені в електронному вигляді.

— Такі зали відкрилися по всіх областях України, — розповідає Оксана Кошова з Полтавської СБУ. — У полтавському залі представлено до 4 тисяч розсекречених архівних документів, фотоматеріали, науково-довідкові видання, підготовлені за архівними документами.

Кошова каже, база постійно оновлюється. Нині триває архівно-пошуковий проект. Після його завершення електронну базу поповнять даними про репресованих громадян Полтавщини у часи комуністичного режиму. Попередньо, це близько 40 тис. осіб.

— Можуть звертатися люди, аби отримати інформацію про репресованого родича, — говорить працівниця СБУ. — Студенти, викладачі, науковці. Тепер їм не доведеться гортати кіпи архівних документів. Проте, якщо є бажання, справу з архіву можна переглянути і в паперовому вигляді.

Послуги в залі безкоштовні. Працює вона щоденно в будні з 14.00 до 17.00 за адресою: м. Полтава, вул. Жовтнева, 40.

Зараз ви читаєте новину «Розсекретили документи про репресованих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути