пʼятниця, 03 серпня 2007 07:00

Росіяни модернізують Гадяцький хлібозавод

Близько трьох тижнів у місті Гадяч не працює хлібозавод. Підприємство викупив власник "Гадяцького сирзаводу" з Росії. У пекарні робитимуть капітальний ремонт і встановлюватимуть нове обладнання. Хліб у Гадяч возять із міста Червонозаводське Лохвицького району.

— Попередні власники жодної копійки не вклали в ремонт та модернізацію виробництва. Обладнання там зношене на 80 відсотків, — розповідає перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Дудко, 41 рік.

— А з початку цього року завод поніс 102 тисячі гривень збитків.

34 працівникам хлібокомбінату — механікам, інженерам, бухгалтерам — дали роботу на сирзаводі. Вантажники й водії розвозять червонозаводський хліб Гадячем. 60 заводчан лишилися без роботи. Вони працювали за річним контрактом.

— Ми щодня випікали п"ять тонн хліба, — каже в.о. директора заводу Віктор Оробей. — А для забезпечення всього району треба було 17.

Решту хліба завозили з Миргорода, Полтави, Лубен. На підприємстві випікали 26 видів хлібобулочних виробів із сумського борошна. У майбутньому хочуть використовувати пшеницю місцевих агрофірм.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни модернізують Гадяцький хлібозавод ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути